Na alle heisa: Proximus gaat geen telefoons meer verhuren

Na alle heisa: Proximus gaat geen telefoons meer verhuren

Foto: belga

Proximus gaat geen telefoons meer verhuren. Die beslissing neemt het telecombedrijf na de kritiek toen bleek dat heel wat klanten al jaren betalen voor oude toestellen.

150.000 mensen. Zoveel klanten betalen al jarenlang -sommigen decennialang- huur voor hetzelfde telefoontoestel. In sommige gevallen hadden klanten daardoor al meer dan 1.000 euro huur gegeven. Bovendien ging het ook om mensen die het toestel al jaren niet meer gebruiken.

LEES OOK. Controleer even uw factuur, misschien betaalt u nog iedere maand huur voor een vaste telefoon van Proximus

Dat kwam zo’n maand geleden aan het licht, en intussen tikten bevoegde ministers Kris Peeters en Alexander De Croo Proximus op de vingers. In het parlement werd bovendien ook gepleit om die klanten een compensatie te geven.

Eerder besliste Proximus al om al die 150.000 klanten deze maand een brief te sturen met daarin uitleg over hoe ze de huur van het telefoontoestel kosteloos kunnen opzeggen. Wie het oude toestel niet meer wil, kan met 50 procent korting een nieuw toestel kopen. Maar verhuren zal Proximus niet meer doen, zo besliste het telecombedrijf.

Tevreden

Minister van Telecom Alexander De Croo is tevreden met die maatregel. “Juristen zeggen dat er niks mis was met de vroegere contracten. Maar ik vind het goed dat men er nu mee stopt en dat men een geste doet naar de bestaande klanten”, zegt De Croo op Radio 1.

Na alle heisa: Proximus gaat geen telefoons meer verhuren
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees