Finale van WB-manche aan Citadel in Namen krijgt nieuwe aankomstzone

Finale van WB-manche aan Citadel in Namen krijgt nieuwe aankomstzone

Foto: BELGA

Op 17 december staat in Namen de zesde manche van de wereldbeker veldrijden op het programma. Het pittige parcours op de Citadel is bijna identiek aan dat van vorig jaar, alleen de aankomstzone aan de Esplanade is grondig hertekend.

Aan de Esplanade zijn grootse bouwwerken aan de gang. Op de plaats waar vorig jaar nog het rennerspark en een deel van de materiaalpost was, zal weldra het Belgische paviljoen van de Expo van 2015 in Milaan herrijzen. “De aankomstzone zal daarom naar de overkant van de Esplanade verhuizen”, legt Erwin Vervecken van organisator Golazo dinsdag uit in een persbericht. “Ook de rijrichting aan de finish verandert, want waar vorig jaar nog de laatste bocht lag, ligt nu een gigantische bouwput.”

“Voor de rest blijft alles bij het oude”, gaat Vervecken verder. “Aan het offroadgedeelte verandert helemaal niets. Alle vertrouwde ingrediënten van de Soudal Classics Namen blijven behouden. Na de start volgt een zware klim richting de Château de Namur, om dan via een technische passage naar beneden het veld in te duiken. Tussen de twee passages in de materiaalpost moeten de renners een schuine strook overwinnen. Wie goed is, kan daar misschien een beslissende kloof slaan.”

Vorig jaar ging de overwinning op de Citadelle de Namur net als in 2015 naar de Nederlander Mathieu van der Poel, de huidige leider in de wereldbeker, voor Wout van Aert.

Corrigeer