Aanleg fietspaden N136 Balen-Mol start na de kerstvakantie

Mol / Balen - De aanleg van vrijliggende fietspaden op de N136 tussen de rotonde Soef in Balen en het kruispunt met de Kiezelweg in Mol gaat na de kerstvakantie van start. De werkzaamheden verlopen in verschillende stappen en nemen meer dan een jaar in beslag. In de loop van het voorjaar 2019 moet het project klaar zijn.

Al meerdere jaren zijn de gemeentebesturen van Balen en Mol bezig met het fietspadenproject op de N136. De huidige smalle fietsstroken naast de drukke gewestweg worden vervangen door veilige vrijliggende fietspaden. De start van de werken is voorzien voor de tweede week van 2018, na de kerstvakantie. Dat gebeurt in verschillende stappen, waaronder het rooien van bomen en het verwijderen van obstakels langs het traject. Nadien worden de nutsleidingen ondergronds geplaatst.

De eigenlijke aanleg van fietspaden start eind april-begin mei. De eerste vier maanden wordt het gedeelte tussen de Rotonde Soef en de Wezelbaan aangepakt. Het kruispunt met de Wezelbaan blijft met uitzondering van een tweetal weken in augustus de volledige periode open. De daaropvolgende maanden is het gedeelte tussen Wezelbaan en Zuiderring aan de beurt. Het stuk tussen de Zuiderring en de Kiezelweg in Mol is in een laatste fase aan de beurt. 

Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingen. Vrachtverkeer moet tijdens de volledige duur van het project omrijden via de Zuiderring (N71) – N18 (Molderdijk – Molsesteenweg – Vaartstraat) en N136 (Kerkstraat), en omgekeerd. Voor personenwagens wijzigen de omleidingen tijdens de verschillende fases. Het project kost in totaal 5,4 miljoen euro, verdeeld over Balen, Mol en het Agentschap Wegen en Verkeer. Een groot deel van het gemeentelijk aandeel wordt vanuit Vlaanderen gesubsidieerd. De gemeentebesturen coördineren de realisatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio