Vliegtuig was onderweg van Toronto naar Zaventem

5 passagiers en 4 bemanningsleden worden onwel op vlucht van Brussels Airlines

5 passagiers en 4 bemanningsleden worden onwel op vlucht van Brussels Airlines

(archiefbeeld) Foto: BELGA

Op de Brussels Airlines-vlucht van het Canadese Toronto naar Brussel zijn vorige week vijf passagiers en vier bemanningsleden onwel geworden. Dat meldt Aviation Herald en wordt bevestigd door Brussels Airlines. “Er was een probleem met de luchttoevoer, maar alles kon nog tijdens de vlucht worden opgelost”, luidt het.

Tijdens de vlucht van Toronto naar Brussel op dinsdag 28 november voelden plots enkele passagiers zich onwel. Het ging om passagiers die achteraan in het vliegtuig zaten. “Ook enkele crewleden voelden dat er een probleem was”, aldus Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. “Er bleek in een bepaalde zone achteraan het vliegtuig een probleem met de luchttoevoer. Het ging maar om een paar rijen, alle andere passagiers hebben er niets van gemerkt.”

In totaal werden 5 van de 251 passagiers en 4 van de 10 bemanningsleden aan boord getroffen. De betrokken passagiers kregen een plaatsje vooraan in het vliegtuig en voelden zich al snel beter. “Na de landing in Brussel hebben we nog een dokter laten komen, maar niet iedereen wilde zich nog laten onderzoeken omdat ze geen problemen meer ondervonden.”

“We hebben het Airbus-toestel na de landing ook meteen aan een check-up onderworpen”, vervolgt Daenen. “Daaruit bleek dat er een probleempje was met een van de sensoren die de temperatuur meet in de cabine. Omdat de sensor verhinderd was door stof gaf die de opdracht om de luchttoevoer te beperken. Intussen is dat probleem opgelost. De vlucht is zoals gepland en zonder vertraging kunnen landen in Zaventem.”

Corrigeer

MEER NIEUWS