“Deze is voor jou, Mevrouw Jeanine!”: Sportpladijs-publiek eert Ann Petersen met minutenlang applaus

Tijdens het 20ste verjaardagsfeest van Ketnet in het Sportpaleis maakten de lachende gezichten plaats voor een warm applaus maandagavond. Toen Samson en Gert het liedje ‘Wakker worden’ speelden, haalde een toeschouwer een petje boven. “In memoriam Jeanine - Mevrouw Praline - De Bolle”, stond er te lezen.

Als moeder van Octaaf veroverde Ann Petersen heel wat kinderharten tussen 1994 en 1999. Iedereen kende haar als Mevrouw Jeanine, of zoals Samson het altijd zei: Mevrouw Praline. Maar Ann overleed zo’n vijftien jaar geleden onverwachts op 76-jarige leeftijd en werd nooit vervangen in de Samson en Gert-reeks. De makers van de reeks hielden het personage altijd in leven door haar ‘onzichtbaar’ te maken. Zo praatte Octaaf nog altijd met zijn moeder achteraan in de kruidenierszaak die ze samen uitbaatten, maar kwam ze nooit meer in beeld.

Toch zijn de kinderen van toen haar nooit vergeten, dat bewees er eentje op de Throwback Thursday maandagavond. De toeschouwer haalde een petje boven met een foto van Mevrouw Jeanine. Later geraakte het petje tot bij Gert die het las en prompt op zijn hoofd zette. “Deze was voor mevrouw Jeanine”, zei Gert na het lied. Het publiek antwoordde met een minutenlang applaus.

Corrigeer

MEER NIEUWS