Extra treinen vanuit Brusselse rand 's avonds en in weekend

Extra treinen vanuit Brusselse rand 's avonds en in weekend

Voor de reizigers vanuit Beersel zullen er ’s morgens en ’s avonds extra treinen zijn. Foto: ssj

Brussel / Beersel / Dilbeek / Ternat / Opwijk / Merchtem / Affligem -

De NMBS legt vanaf volgende week extra avondtreinen in waardoor bewoners van de Rand langer van en naar Brussel kunnen sporen. De treinhaltes in kleinere gemeenten worden zo opvallend meer bediend.

Wie vandaag als bewoner van de Rand 's avonds laat nog een trein wil nemen naar huis of naar de hoofdstad, is er vaak aan voor de moeite. Spoorwegmaatschappij NMBS doet nu een stevige inspanning door de dienstregeling uit te breiden.

Onder meer voor de treinreizigers uit de Zennevallei is dit een goede zaak. Wie vandaag in Huizingen, Beersel of Moensberg op een weekavond een trein wil nemen naar de stations Brussel-Schuman of Brussel-Luxemburg in de Europese wijk of naar de VUB-campus in Etterbeek, moet voor 21 uur al op het perron staan. Vanaf volgende week kan je in Huizingen nog om 21.48 uur of zelfs om 22.48 uur de trein opstappen, waarna het zelfs nog mogelijk is om voorbij Brussel in bijvoorbeeld Vilvoorde of Mechelen van boord te gaan. Ook in de omgekeerde richting worden er twee extra avondtreinen voorzien. Daardoor is het voor inwoners van Beersel of Huizingen mogelijk om na 22.30 uur vanuit de Europese wijk of Etterbeek thuis te geraken. Voor de vroege pendelaars is er ook goed nieuws want voor 6 uur wordt een tweede trein ingelegd in beide richtingen.

Avondtreinen

Op weekdagen komen er ook twee extra avondtreinen tussen Brussel-Zuid en Aalst, wat meer spoormogelijkheden geeft voor de inwoners van onder meer Jette, Sint-Agatha-Berchem, Groot-Bijgaarden, Dilbeek, Sint-Martens-Bodegem, Ternat, Affligem, Liedekerke, Denderleeuw en Erembodegem.

Ook in Zellik, Asse, Mollem, Merchtem, Opwijk zullen er ook weekavonden meer treinen halt houden omwille van twee extra avondtreinen van Brussel-Zuid naar Dendermonde en een extra avondtrein van Zottegem naar Dendermonde. Ook op de lijn tussen 's Gravenbrakel en Leuven - met haltes als Tubeke, Lembeek, Buizingen, Lot en Ruisbroek - komen twee avondtreinen bij.

Nieuw is ook dat op S5-lijn tussen Mechelen en Edingen voortaan ook in het weekend treinen rijden, namelijk één per uur, en dit vanaf ongeveer 8 tot 22 uur. Dat betekent dat er in het weekend ook treinen zullen stoppen in onder meer Huizingen en Beersel. Op zaterdag komt er overigens ook een bijkomende trein op de S1-lijn tussen Nijvel en Antwerpen, wat een goede zaak is voor wie in Sint-Genesius-Rode of Linkebeek de trein neemt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio