Voetbal2de provinciale - Janos BlanckaertFAC Waarschoot

“Weer positieve sfeer op FC Waarschoot”

Waarschoot / Maldegem -

FAC Waarschoot zit opnieuw op het goede spoor. De Leeuwkes wonnen in de voorbije weken van FC Sleidinge en FC Kleit, die beiden in de top vijf staan. FAC Waarschoot is opgeklommen naar de achtste plaats, op slechts drie punten van de eerste vijf. “Ik heb bij mijn aanstelling in eerste instantie gepoogd om een positieve sfeer te creëren”, aldus coach Janos Blanckaert van FAC Waarschoot.

“Ik doe niets af van de verdiensten van mijn voorganger, maar er hing hier door de tegenvallende resultaten een wat misnoegde sfeer. Het was mijn bedoeling om het voetbalplezier terug te brengen en alle spelers op één lijn te krijgen. Ik ben hier vijf weken aan het werk. We zijn in die periode met tien punten op vijftien uit de gevarenzone weggeslopen. Dit is niet enkel de verdienste van de spelers en de trainersstaf, maar ook van het bestuur en iedereen die nauw bij de clubwerking is betrokken. Voetbal is een ploegspelletje waarbij iedere schakel van belang is.”

“We kijken momenteel niet naar boven of naar onder in de rangschikking. We hebben nog twee wedstrijden in dit kalenderjaar, waarna we misschien een doelstelling kunnen voorop zetten.”

“We trekken aanstaande zaterdag naar mijn ex-ploeg SK Maldegem, die uitstekend op dreef is. Dit is voor mij een speciale partij, want ik ken nog heel wat mensen in en rond de club. We gaan proberen ons vel duur te verkopen en verder met positief voetbal uitpakken. Ik heb geen ploeg om met elf voor ons doel te gaan liggen. Onze kern raakt stilaan voltallig, waardoor ik wat meer mogelijkheden heb”, zo laat Janos Blanckaert optekenen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio