Italiaan Leonardo Basso sluit als laatste aan bij Sky

Italiaan Leonardo Basso sluit als laatste aan bij Sky

Foto: Photo News

Brussel -

Met de Italiaanse neoprof Leonardo Basso heeft het Sky-team, met Chris Froome als kopman, zijn rennersbestand tot 30 man uitgebreid. Dat maakte Sky dinsdag bekend. De Britse wielerploeg bereikt zo het toegestane maximum aan renners.

Basso, die op kerstdag 24 wordt, is al de achtste aanwinst van het Britse wielerteam. De ploeg trok tijdens het tussenseizoen ook de Spanjaarden Jonathan Castroviejo en David de la Cruz, de Nederlander Dylan van Baarle, de Colombiaan Egan Bernal, de Rus Pavel Sivakov, de Noor Kristoffer Halvorsen en de Brit Chris Lawless aan.

“We zijn een groep van jonge uitzonderlijke renners aan het samenstellen,” wrijft manager Dave Brailsford zich in de handen. “Van heel onze clubhistorie belichamen zij het beste de toekomst.”

Basso, geen familie van tweevoudig Girowinnaar Ivan Basso, zal zich in de loop van de maand bij zijn ploeggenoten voegen, die in Mallorca een stage afwerken. Na Gianni Moscon, Salvatore Puccio en Diego Rosa is hij de vierde Italiaan in het team.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.