VOETBAL2DE PROVINCIALE A - Nicolas SomersSK Staden

“Oostnieuwkerke was voorbeeld voor bestuur”

“Oostnieuwkerke was voorbeeld voor bestuur”

Foto: VDB

Staden -

Staden kon zondag eindelijk nog eens winnen. Het was geleden van 17 september en op 15 oktober had men ten nadele van Beernem het laatste punt gepakt. Sindsdien volgde een 0 op 18 en verankering op de laatste plaats. Tot nader order staat Staden er nog altijd met drie punten achterstand op Spermalie-Middelkerke en vier op Gistel.

“We hadden de week toegeleefd naar de match tegen Jabbeke”, aldus trainer Nicolas Somers. “Het besef heerste bij iedereen dat we de punten moesten pakken en de ploeg was op de afspraak. Iedereen gaf zich voor honderd procent en ik moet ook mijn keeper Sam Hoornaert bedanken die in de slotfase nog uitpakte met twee mirakelreddingen en de nul op het bord hield. Hopelijk geeft dit de ploeg een boost en kunnen we in de uitmatchen tegen Club Roeselare en Zedelgem hopelijk ook iets forceren. Op elke match zit er nu natuurlijk druk bij ons maar de spelers bewezen zondag dat ze er goed mee kunnen omgaan. Er wordt ook hard gewerkt. Vorige dinsdag lagen de velden er slecht bij en gingen we met de groep 13 kilometer glopen, iedereen liep mee en met de focus op wat komen moet.”

Somers onderstreept ook de perfecte werking met de groep. “Indien de sfeer verzuurd was geweest zou ik nu al weggeweest zijn. Het bestuur nam gelukkig een voorbeeld aan Oostnieuwkerke vorig seizoen. Jeffry Verhoeven startte met 0 op 36, mocht blijven en ze bleven erin.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio