VOETBAL2DE PROVINCIALE A - Sander De DeygereClub Roeselare

“We krijgen aansluiting met de mensen”

“We krijgen aansluiting met de mensen”

Foto: VDB

Roeselare -

Langzaam maar zeker klimt Roeselare uit het diepe dal waarin Club dit seizoen heeft gezeten. Zondag op Bredene werd voor de tweede keer op rij gewonnen (2-3).

“We krijgen aansluiting met de mensen”, lacht Sander De Deygere die de winning goal maakte. “We hebben dit seizoen lang moeten wachten om weg te geraken van die laatste plaats. Sommigen zagen ons volgend seizoen al in derde provinciale. Zelf hebben we nooit getwijfeld, daarvoor speelden we te goed. Uiteraard, als je dan toch telkens als verliezer moet afdruipen, sluipt er twijfel binnen. Gelukkig hebben we net op tijd die knop kunnen omdraaien. Mede dankzij trainer Jo Cappelle die altijd rustig is gebleven en zijn voetbalvisie nooit heeft verloochend. "

Zondag aan huis tegen Staden kan Roeselare zijn opmars verder zetten.

“Dat is de bedoeling”, zegt Sander De Deygere. “Maar het is niet omdat Staden de ranglijst sluit, dat het een zacht gekookt eitje wordt. Mogelijk wordt het een heel stuk moeilijker dan op Bredene. Staden zal supergemotiveerd aan de aftrap komen. Hoe dan ook, op achterstand mogen we niet geraken, want dan pas wordt het echt moeilijk.”

Naast Sander speelt ook zijn broer Jente De Deygere bij Club Roeselare. Samen aan de aftrap komen was hen nog niet gegund.

“Samen aan een match beginnen zou mooi zijn”, bekent de 27-jarige Sander. “Jente is nog maar 21, hij heeft nog tijd om te groeien.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio