VoeTBAL3DE PROVINCIALE BDAVO WESTENDE - Mike Tack en co. in de wolken na behalen van eerste punt van seizoen

“Eindelijk nog eens roepen en een feestje bouwen”

“Eindelijk nog eens roepen en een feestje bouwen”

Mike Tack zag zijn team vleugels krijgen na de voorsprong op Male. Foto: BART VANDENBROUCKE

Westende -

Het was wachten tot de veertiende speeldag maar het is er dan toch van gekomen. Westende pakte eindelijk een puntje op het veld van Jong Male (1-1). De ontlading was groot, het leek wel alsof ze gewonnen hadden in de Brugse buitenwijk.

"Het was voor één keer echt plezant”, lachte kapitein Mike Tack. “Ik had jullie voor de match al gezegd dat we het gevoel hadden dat er meer in zat en het er zat aan te komen. De goesting en het gevoel waren er en we zetten meteen hoge druk. Het veld lag er behoorlijk zwaar bij en we zagen zowat twintig minuten hard af, maar dan kwamen we er weer door en scoorden zelfs. Hoe lang was dat niet geleden? Die voorsprong gaf ons vleugels en hoewel Jong Male kon tegenscoren op een lange bal, pakten we toch ons eerste punt.”

Breker voor verdediging

Wat volgde was al lang geleden in Westende. Tack genoot maandagmorgen nog na.

“In de kleedkamer hebben we eens goed geroepen en de voorzitter kwam ook nog binnen. Iedereen was in de wolken, ik kon wel niet zo lang blijven want mijn vriendin is van Kortrijk en we moesten nog naar daar.”

Tack nam ook de rol van speler-trainer Vandenhouweele voor zijn rekening.

“Hij is al wat ouder en zijn conditie is iets minder. Op de bank heeft hij ook meer overzicht. Ik moest voor de verdediging als breker spelen en het loopwerk doen. Dat ging prima en de trainer is dan zelf nog op het veld gekomen. Wie weet zit er zaterdag weer iets in voor ons in de wedstrijd tegen Nieuwpoort?”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio