Verdachte van roofmoord op goudsmid stuurt kat naar rechtbank

Verdachte van roofmoord op goudsmid stuurt kat naar rechtbank

Foto: Belga

Kortrijk -

De Let die verdacht wordt van de roofmoord op goudsmid Robert Ardenoy (71) weigerde om naar het gecorrectionaliseerd moordproces te komen.

De drie beroepsrechters hebben hem verplicht om wel aanwezig te zijn tijdens de pleidooien.

In de nacht van 10 op 11 april 2013 werd de goudsmid in zijn woning in de Vaartstraat op een gruwelijke wijze vermoord. De man kreeg slagen, was vastgebonden en kwam om het leven door verstikking. Glenn, de zoon van het slachtoffer, trof de dag erna dag het levenloze lichaam van zijn vader aan.

Er waren een gsm en sleutels verdwenen en vermoedelijk ook nog juwelen, waardoor er wordt uitgegaan van roofmoord. De buit is nooit gevonden.

DNA-spoor

Een spoor naar de daders leek er niet. Tot anderhalf jaar later DNA kon worden gelinkt aan de Let Sergey P., die werd opgepakt na een reeks diefstallen. Ondanks de DNA-sporen ontkent hij dat hij ooit in de Vaartstraat is geweest. Volgens de beklaagde was hij op dat moment in Duitsland. Als bewijs daarvoor haalt hij een veroordeling aan voor diefstallen en inbraken in dezelfde periode van de moord.

De Let zit ondertussen nog steeds in de gevangenis. Gisteren weigerde hij om naar de rechtbank te komen. “Ik probeer mijn cliënt nog te overtuigen, maar hij is voorlopig niet van plan om te komen. Hij wil niet worden afgeschilderd als een moordenaar”, zei zijn advocaat Brecht Pype daarover.

Waarop de rechters een bevel tot persoonlijke verschijning uitspraken. Daarmee wordt de Let verplicht om aanwezig te zijn. “In het belang van de waarheidsvinding”, aldus de strafrechter.

De rechtbank vroeg ook aan het openbaar ministerie om het Europees strafregister van de beklaagde toe te voegen aan het dossier. Zodat er duidelijkheid komt over welke periode de beklaagde is veroordeeld in Duitsland. Het proces wordt gepleit op 14 maart 2018 en kan drie dagen duren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio