Stormloop op Ronde voor wielertoeristen: vooral buitenlanders ontdekken Vlaanderens Mooiste

De wielertoeristen hebben de keuze uit vier afstanden, van 74 tot 237 kilometer. Foto: pma

Maarkedal / Kluisbergen / Oudenaarde -

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen raakt jaar na jaar sneller uitverkocht. Er zijn intussen al meer dan 13.000 fietsliefhebbers ingeschreven. Wie mee wil fietsen, moet zich haasten: per dag schrijven er zich zo’n 300 mensen in. In dat tempo is het maximum aantal deelnemers binnen de tien dagen bereikt.

Zaterdag 31 maart staat bij veel wielertoeristen in vetjes aangeduid in de agenda van 2018. Dan wordt de Ronde voor wielertoeristen gereden, of de Ronde van Vlaanderen Cyclo, zoals het evenement nu officieel heet.

Er worden de jongste jaren maar 16.000 deelnemers toegelaten, en elk jaar wordt dat aantal nog sneller bereikt. “We hebben nu al meer dan 13.000 inschrijvingen binnen”, zegt organisator Christophe Impens van Golazo. “Zo snel ging het nog nooit. Vorig jaar hadden we 12.000 inschrijvingen op 16 december. Er komen zo’n 300 deelnemers per dag bij, binnen de tien dagen is het maximum aantal deelnemers dus bereikt. We hebben nog nooit het bordje ‘volzet’ moeten hangen voor het jaareinde”, vertelt Impens.

Meer buitenlanders

“De trend dat er meer buitenlanders inschrijven, houdt ook aan. Welgeteld 6.336 Belgen zijn al ingeschreven. Ruim de helft van de deelnemers komt dus uit het buitenland, vooral uit Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Opvallend is het grote aantal Amerikanen en Australiërs.”

Dit jaar hebben de wielertoeristen de keuze uit vier afstanden: 74, 130, 170 en 237 kilometer. De deelnemers aan de langste tocht vertrekken, net zoals de profs een dag later, vanuit Antwerpen. Voor de andere drie tochten klinkt het startschot in Oudenaarde.

De Muur

“Zo kunnen we op het parcours van de 170 kilometer ook De Muur aanbieden”, vervolgt de organisator. “Een goede beslissing, zo blijkt, want daarvoor hebben we al meer dan dubbel zoveel inschrijvingen als in 2017. Voor de langste afstand hebben zich al 5.200 wielerliefhebbers ingeschreven. Dat blijft de populairste tocht.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees