Stank wellicht veroorzaakt door geurproduct van aardgas

Sterke gasgeur in centrum

Boom -

Op heel wat plaatsen in het centrum van Boom werd gisteren een sterke gasgeur waargenomen. Die is wellicht veroorzaakt omdat het product THT vrijkwam. Dat is het geurproduct dat met aardgas wordt vermengd.

De eerste meldingen van een doordringende gasgeur in het centrum van Boom liepen maandagavond al binnen. Ook gisteren was er de hele dag een sterke geur waar te nemen. Via de sociale media riep de gemeente Boom zelfs op om te melden waar de geur allemaal te ruiken was. Er was sprake van de Varkensmarkt, De Schorre, de Kerkhofstraat en de Grote Markt.

“De brandweer is op verschillende plaatsen in Boom metingen gaan uitvoeren, maar kon nergens gevaarlijke of explosieve waarden meten. Ook gasmaatschappij Eandis werd ingezet om metingen uit te voeren. In het ziekenhuis van Reet werden bij ons weten geen mensen binnengebracht die last hadden van de geur”, zegt Audrey Bertens. Zij is ambtenaar noodplanning van de regio Waterkant. “Uiteraard blijven we zoeken naar de oorzaak van de geuroverlast. Maar op dit ogenblik (dinsdag in de vooravond, red.) wijst alles erop dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.”

Er zijn aanwijzingen dat de geur mogelijk afkomstig is uit de regio van Willebroek. Mogelijk is er op de site van een bedrijf in de kanaalzone het product THT vrijgekomen. Dat is het geurproduct dat met aardgas wordt gemengd om de typische gasgeur te krijgen, want gas op zich is geurloos.

Andere geur

In de loop van dinsdagnamiddag namen verscheidene mensen nog een andere irritante geur waar. Ook die geur zou afkomstig geweest zijn uit de Willebroekse kanaalzone.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio