Buurtbewoners opgelucht nu de ‘Schrik van Drongen’ is opgepakt: “Hij hield iedereen wakker met zijn geschreeuw”

“Ik heb nooit gedacht dat hij echt gevaarlijk was. Ik heb me duidelijk vergist”, zegt een buurtbewoner. Foto: sln

Gent -

Na een interventie van vijf uur heeft de politie dinsdagochtend om 2 uur in de Bollewerkstraat een 54-jarige buurtbewoner ­gearresteerd. Hij had eerder op de avond paniek gezaaid, al dan niet met een kettingzaag. Toen hij weigerde zijn huis te verlaten, vreesde politie dat de man zijn vader gegijzeld hield.

De schrik van de buurt. Een weirdo. Een psychoot. Een agressieve dronkaard. In de Bollewerkstraat in Drongen hebben ze allerlei bijnamen voor J., de man die in huisnummer 11 woont. Geregeld zet hij de boel op stelten met dronken geschreeuw en kleine vernielingen.

“Door zijn grote gestalte, onverzorgde ­uiterlijk – met een lange baard en zwarte kleding – en diepe stem zijn kleine kinderen bang van hem”, zegt een buurtbewoner.

Stuipen op het lijf

In de Bollewerkstraat zijn ze al heel wat gewoon van J. Maar wat zich maandag heeft afgespeeld, was zelfs voor zijn doen veeleer uitzonderlijk. Hij joeg volgens getuigen ­iedereen op straat de stuipen op het lijf met een kettingzaag, al wordt dat niet bevestigd door het parket.

Toen de politie rond 21 uur massaal ter plaatse kwam, had de man zich met een vuurwapen verschanst in zijn woning. Op de vraag om naar buiten te komen, reageerde hij niet. Een buurvrouw en haar twee kinderen werden uit voorzorg geëvacueerd.

Hermetisch afgesloten

De politie vreesde dat de man zijn inwonende vader van 84 jaar gegijzeld hield. De buurt werd hermetisch afgesloten en niet alleen brandweer en politie kwamen ter plaatse, maar ook de COPS Unit van de lokale politie, die gespecialiseerd is in gevaarlijke situaties.

Pas na vijf uur contact leggen slaagde de politie erin de man te overmeesteren en te arresteren. Al snel werd duidelijk dat hij zijn bejaarde vader niet gijzelde, wel integendeel. Toen de politie de woning binnenging, deelde de oude man zelf klappen uit aan een politieman.

Snelrecht

De vader werd net als zijn zoon gearresteerd en wordt gedagvaard in snelrecht. De zoon verschijnt donderdag voor de onderzoeksrechter. Het motief voor zijn daden wordt onderzocht.

Met vader en zoon tijdelijk achter de tralies, keerde de rust in Drongen snel terug. Buurtbewoners reageerden gisteren opgelucht. “Hij was vaak dronken, maakte ruzie en hield met zijn geschreeuw soms iedereen wakker, maar ik heb nooit gedacht dat hij echt gevaarlijk was. Ik heb me duidelijk vergist”, zegt een buurtbewoner.

Paar keer opgenomen

Een overbuur maakte onlangs een praatje met J. “Hij was heel vriendelijk maar een beetje raar. Ik weet dat hij al een paar keer is opgenomen. Dat zal nu ook wel gebeuren. Het is misschien maar het best”, zegt de jongeman.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees