Broer en zus staan samen terecht voor mishandeling ouders: “Maar vader had mij eerst uitgedaagd”

Broer en zus staan samen terecht voor mishandeling ouders: “Maar vader had mij eerst uitgedaagd”

Foto: Belga

Lokeren -

Een broer (39) en zus (45) uit Lokeren riskeren acht maanden cel voor het mishandelen van hun bejaarde ouders. Die werden geslagen en gebeten door hun inwonende kroost. De kinderen werden het huis uit gezet maar eisen dat ze opnieuw worden binnengelaten.

De tranen vloeiden dinsdag rijkelijk bij de moeder van Davy en Ann D.C. uit Lokeren. De vrouw vertelde samen met haar echtgenoot in de correctionele rechtbank van Dendermonde hoe ze door hun kinderen worden geslagen, bij de keel genomen en uitgescholden.

“Ik wil dat ze alle twee worden opgesloten in de psychiatrie”, riep ze. “Ze vertellen alleen maar leugens. We zijn bang van hen.” Volgens de advocaat van het echtpaar zijn de kinderen zwaar misnoegd omdat het geld van hun ouders vooral wordt besteed aan de verzorging van een andere dochter, die zwaar ziek is. “Ze vinden dat ze evenveel moeten krijgen”, aldus de raadsman.

Bijtwonden

De politie werd zowel dit jaar als vorig jaar meermaals opgeroepen om tussenbeide te komen ten huize D.C. Daar troffen ze recent nog de vader in ontbloot bovenlichaam aan, vol bijtwonden van zijn zoon. “Vader had mij eerst uitgedaagd”, stelt Davy D.C.

Ook verbaal krijgt het bejaarde koppel het hard te verduren. Zo was Davy D.C. buiten zinnen toen hij bij thuiskomst zag dat zijn vader voor hem steak aan het bakken was. Iets waar hij kort daarvoor nog zelf telefonisch om had gevraagd. “Hij had het helemaal verkeerd begrepen”, sneerde D.C. in de rechtbank. “Hij moest het vlees alleen uit de vriezer halen.”

Alcoholverslaving

Volgens de advocaten van zowel Davy als Ann D.C. was het geweld wederzijds. “Dat is al zo sinds hun jeugd. Met zo’n voorbeeld zijn ze opgegroeid. Hun vader heeft bovendien een alcoholverslaving en hun moeder is door de vele medicatie die ze inneemt emotioneel labiel.”

De kinderen werden ondertussen uit het ouderlijk huis gezet, maar eisten tijdens het proces dat ze opnieuw zouden worden toegelaten. “We hebben nog recht op geld”, zo klonk het argument van Davy D.C. Zowel hij als zijn zus riskeert acht maanden celstraf met probatie. Vonnis op 26 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees