En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’

Barbara Sarafian moest het onderspit delven tegen Evi Hanssen en Xavier Taveirne. De 28-jarige politicus Sammy Mahdi (Jong CD&V) wil als nieuwkomer nog een graai doen naar de titel van ‘De Slimste Wens Ter Wereld’. Als steun heeft hij een heel speciale vriend mee gebracht...

** Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

LEES OOK. En dan toont Stefaan Degand plots zijn “danskwaliteiten” in ‘De Slimste Mens’

Wie is de nieuwkomer?

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’

Sammy Mahdi zit klaar om de lege stoel te vullen. Als voorzitter van Jong CD&V is de politicus met Irakese roots heel benieuwd hoe ver hij zal komen. “Mijn vrienden gaan een compilatie maken van al mijn flaters”, lacht de 28-jarige. “Dat is de reden waarom ik een hond heb meegebracht om alle aandacht af te leiden naar mijn hond.”

Een unicum in ‘De Slimste Mens’. Het publiek smelt meteen voor de schattige harige Pamuk. De ster van de aflevering.

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’

Wie zetelde in de jury?

Bart Cannaerts zetelde met veel plezier in de jury, want hij mocht deze avond naast zijn idool zitten, Sam Gooris. “Ik had vroeger een grote poster van hem ophangen! En ik heb mijn dochter genoemd naar één van zijn grootste hits”, beweert hij. “Marijke? Nee, basketsloefkes!”

En Sam? Die is vooral grote fan van Erik. Al wil hij het ook wel overwegen om zijn eigen politieke partij op te richten. En daar heeft hij al goed over nagedacht. “Met een minister van feestelijkheden”, zo lacht hij. Xavier Taveirne belooft hem prompt een vaste rubriek in ‘De Zevende Dag’.

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’

Wat was de opvallendste opmerking?

“Sammy lijkt een beetje op Thierry Henry”, zo vindt Erik Van Looy. Zien jullie de gelijkenis tussen de voetballer en de jonge politicus?

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’
Thierry Henry. Foto: GMAX AGENCY

Wat was de leukste vraag?

De “doe”-vragen zijn berucht in De Slimste Mens ter Wereld en leveren vaak hilarische taferelen op. En bij deze is dat ook niet anders.

Wat was de flauwste mop?

Sam Gooris deinst niet weg voor een vunzig mopje.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Het was razend spannend, want alle kandidaten waren aan elkaar gewaagd. Tijdens de voorlaatste vraag wist Xavier Taveirne echter nog belangrijke vijftig seconden weg te kapen. De eindstand is dan ook gunstig voor de journalist: Sammy (371), Evi (244), Xavier (421). Voor de vijfde keer wint hij de titel van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Een ongeslagen parcours.

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’

Hoe verliep de finale?

Evi ging als spraakwaterval tekeer tegen Sammy in de hoop haar plekje in de volgende aflevering opnieuw te kunnen verzilveren. Maar de jonge politicus liet zich niet doen en wist met enkele korte rake antwoorden nog heel wat seconden van haar af te snoepen. Een spannende finale, dus.

Sammy liet zich zakken, zodat hij 33 seconden de tijd had om Evi met twee antwoorden naar huis te spelen. Zijn vraag was niet simpel: “Wat weet je over Lech Wałęsa?” Twee seconden later was het spel gespeeld.

Wie zien we woensdag?

Xavier Taveirne en Sammy Mahdi krijgen woensdag het gezelschap van actrice Joke Emmers.

En dan speelt er plots een hond mee in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees