Goed nieuws voor De Wever: Antwerpse zakenman Van der Paal stapt uit Land Invest Group

Goed nieuws voor De Wever: Antwerpse zakenman Van der Paal stapt uit Land Invest Group

Foto: rr

De Antwerpse ­zakenman Erik Van der Paal heeft zijn aandelen in de projectontwikkelaar Land Invest Group onlangs verkocht. Aan wie en voor hoeveel geld, is niet geweten. Daarnaast heeft Land Invest ook twee grote Antwerpse projecten verkocht. Goed nieuws voor burgemeester Bart De Wever (N-VA), want de geruchten over belangenvermenging kunnen nu verstommen.

Niet alleen Erik Van der Paal zelf, maar ook zijn Nederlandse zakenpartner Marc Schaling heeft zijn deel verkocht. Samen gaat het om 50 procent van de aandelen van Land Invest Group. Dat vernam onze zusterkrant De Standaard uit goede bron. De resterende 50 procent van de aandelen is in handen van het Waalse pensioenfonds Ogeo. Maar ook dat zoekt naar verluidt een overnemer.

Aan wie Van der Paal zijn aandelen heeft verkocht en voor hoeveel geld, blijft tot op vandaag een goed bewaard geheim. Volgens onze informatie zou het om een internationale groep gaan. Van der Paal zelf wilde het nieuws van de aandelenverkoop gisteren niet bevestigen.

Goed nieuws voor De Wever: Antwerpse zakenman Van der Paal stapt uit Land Invest Group
Foto: rr

LEES OOK (+). INTERVIEW. Veelbesproken Erik Van der Paal: “Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart uitgenodigd”

Land Invest Group kwam de voorbije maanden in het nieuws als de projectontwikkelaar die onder meer de sites van de Antwerpse Tunnelplaats (Lins Tower) en de Slachthuissite wilde ontwikkelen. Het gonsde van de geruchten dat de groep had kunnen profiteren van een voorkeursrelatie met het Antwerpse stadsbestuur om die sites te kunnen kopen. Die geruchten werden nog hardnekkiger toen de nieuwssite Apache twee weken geleden beelden verspreidde van het verjaardagsfeestje van Van der Paal in het Antwerpse restaurant ’t Fornuis. Op dat feestje was het bijna voltallige Antwerpse schepencollege aanwezig, ook burgemeester Bart De Wever (N-VA). Van der Paal ontkende vorig weekend nog dat hij ooit een voorkeursbehandeling heeft gekregen voor zijn projecten.

LEES OOK (+) Wie is de flamboyante bouwpromotor met talent voor exuberante feestjes en het mooiste adresboekje van Antwerpen?

Ondertussen blijkt ook dat Land Invest Group de site van Tunnelplaats verkocht heeft aan Triple ­Living. Dat is het bedrijf van de Antwerpse vastgoedbaron Dirk Cavens en de familie Paeleman. Ook de rechten op de ontwikkeling van de Slachthuissite zouden verkocht zijn aan Cavens. De verkoop is pas definitief na de goede afloop van een onderzoek van de boeken.

De ondernemers Cavens en Paeleman waren overigens niet de enige geïnteresseerden. De Luikse aandeelhouder van Ogeo Fund was naar verluidt in contact voor een verkoop met zakenman Frank Slaets en Dominique Janne. Janne staat dicht bij de PS en Publifin. De onderhandelingen met Cavens werden in mei opgestart en leidden volgens onze bronnen al een paar weken geleden tot een principeakkoord.

Goed nieuws voor De Wever

Voor De Wever en het Antwerpse stadsbestuur lijkt het goed nieuws dat Van der Paal uit beeld verdwijnt. De Wever is aan hem gelinkt via vader Rudi Van der Paal, die een van de stichtende leden van de Volksunie was. Voor De Wever betekende zijn vriendschap met Van der Paal een risico op geruchten over belangenvermenging. Nu die uit Land Invest Group stapt en de Antwerpse projecten verkocht worden, lijkt dat gevaar geweken.

Corrigeer

NIEUWS