Johnny Hallyday is overleden

Johnny Hallyday is overleden

Foto: AFP

De legendarische Franse rockster Johnny Hallyday is op 74-jarige leeftijd overleden; dat meldt zijn vrouw Laeticia aan persagentschap AFP.

LEES OOK. Macron: “We hebben allen iets van Johnny in ons”

De zanger en acteur leed al geruime tijd aan kanker. Enkele dagen geleden klonk het nog dat het beter ging met hem, maar Hallyday zou in de nacht van 5 op 6 december overleden zijn. “Johnny Hallyday is niet meer. Ik schrijf deze woorden zonder ze te geloven. En toch is het zo. Mijn man is niet meer. Hij heeft ons vanavond verlaten zoals hij zijn hele leven heeft geleefd, met moed en waardigheid”, verklaarde Laeticia Hallyday.

Jean-Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 in Parijs als de zoon van een Franse moeder en een Belgische vader, en begon al op zijn elfde op te treden met zijn familie.

Johnny Hallyday is overleden
Foto: Photo News

Tijdens zijn carrière die ruim een halve eeuw overspande, nam “de Franse Elvis” onder de artiestennaam Johnny Hallyday meer dan duizend nummers op – waarvan hij er ongeveer honderd zelf schreef – en verkocht hij meer dan 110 miljoen platen.

Hij werd aanvankelijk vooral bekend met Franstalige covers van rockhits, maar specialiseerde zich later in ballades. Hij scoorde hits met onder meer Viens Danser le Twist, L’Hymne à l’Amour, Vivre pour le Meilleur, On a Tous Besoin d’Amour, Marie, Ma Religion dans son Regard en Mon Plus Beau Noël.

Hij bouwde daarnaast ook een filmcarrière op, met zijn eerste grote rol als een versie van zichzelf in Where Are You From Johnny en later in films als Jean Luc Godards Detective en Patrice Lecontes The Man on the Train, en in 2009 nog in The Pink Panther 2 en Vengeance.

Zijn leven liep niet van een leien dakje, met een zelfmoordpoging, verschillende gebroken huwelijken, cocaïnegebruik, financiële problemen, een bijna fataal motorongeval en een foutgelopen rugoperatie, maar hij leek zich overal zonder morren door te slaan. En het publiek hield daardoor alleen maar meer van hem.

Hallyday laat zijn vrouw Laeticia achter, hun twee geadopteerde kinderen, zijn zoon uit zijn eerste huwelijk en zijn dochter uit een andere relatie.

Verschillende artiesten betuigden intussen hun medeleven:

Je suis très triste d'apprendre le décès de Johnny Hallyday. Il était un géant du show-business ... une véritable légende! J’ai une pensée pour sa famille, ses proches et ses millions de fans qui l'adorent. Il nous manquera beaucoup, mais ne jamais oublié. - Céline xx...

— Celine Dion (@celinedion) December 6, 2017

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees