Jonge vrouw wordt dood teruggevonden na Tinderdate, hebben de daders zichzelf verraden op sociale media?

Jonge vrouw wordt dood teruggevonden na Tinderdate, hebben de daders zichzelf verraden op sociale media?

Foto: Snapchat

De Amerikaanse Sydney Loofe had een veelbelovende Tinderdate achter de rug, toch volgens de vrouw met wie ze afgesproken had. De volgende dag kwam ze echter niet meer op haar werk aan en werd de alarmbel geluid. Haar Tinderdate ontkende met klem dat zij iets met haar verdwijning te maken had, maar de politie denkt daar anders over.

Toen de 24-jarige Sydney Loofe enkele weken geleden het profiel van Bailey Boswell rechts swipete op Tinder, zag alles er nog goed uit. Het klikte tussen de twee vrouwen en het kwam al snel tot een echte date. De twee hadden rondgereden in de buurt terwijl ze elkaar leerden kennen en tegelijk ook high werden, zo klinkt het bij Boswell, en ja, Sydney was ook bij haar thuis geweest.

Logischerwijs kwam Boswell als eerste in het vizier van de politie toen Sydney verdwenen bleek te zijn. Zij beweert echter dat ze haar voor het laatst gezien heeft toen ze naar een vriend thuis ging, en dat hun eerste date zo goed was verlopen dat ze erover gepraat hadden er een vervolg aan te breien in een plaatselijk casino.

De politie was er echter van overtuigd dat Boswell en haar huisgenoot, de 51-jarige Aubrey Trail, iets te maken hadden met de verdwijning van Sydney. Boswell en Trail daarentegen vonden dat het niet eerlijk was dat de politie hen als hoofdverdachten bestempelde.

Dinsdag ontdekte de politie het levenloze lichaam van Sydney in een afgelegen deel van Clay County, in de buurt van Lincoln, Nebraska. De politie gaat ervan uit dat er kwaad opzet mee gemoeid was. Niemand werd voorlopig beschuldigd van de vermoedelijke moord, maar zowel Boswell als Trail zitten momenteel in de cel, zij het dan door aanhoudingsbevelen die niets met Sydney te maken hebben.

De twee hebben verschillende filmpjes gepost op sociale media waarin ze hun onschuld uitroepen. Ze willen ‘hun versie van de feiten geven’. “Door hun eigen verklaringen op sociale media, geloven we dat Aubrey Trail en Bailey Boswell twee van de laatste mensen waren die bij Sydney Loofe waren voor haar verdwijning, daarom blijven ze verdacht in deze zaak”, zo klinkt het bij de politie van Lincoln.

Hun zelfgemaakte filmpjes zetten de twee ook niet bepaald in een positief daglicht. Zo gaf Trail al toe “schuldig te zijn aan verschillende misdrijven, alleen niet een waar Loofe bij betrokken was”, en Boswell zei dat ze online verschillende namen gebruikte “omdat er aanhoudingsbevelen tegen mij lopen.”

“We proberen niets te verdedigen”, zei Trail. “We proberen je niets wijs te maken. We hebben gewoon het gevoel dat we onze kant van het verhaal zouden moeten kunnen vertellen voor al de rest die van hun vertelt.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees