Ploeg Mark Cavendish reageert “verrast” op de beslissing rond uitsluiting Peter Sagan

Ploeg Mark Cavendish reageert “verrast” op de beslissing rond uitsluiting Peter Sagan

Foto: EPA

Dinsdag bereikten de UCI en BORA-hansgrohe een gentleman’s agreement over de uitsluiting van Peter Sagan in de Tour De France van afgelopen zomer. De zaak kwam uiteindelijk niet voor het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne. Beide partijen besloten namelijk dat de valpartij van Mark Cavendish, die Peter Sagan al dan niet veroorzaakte, “een ongelukkig en onopzettelijk voorval was". Dimension Data, de ploeg van slachtoffer Cavendish, reageert echter verrast op de beslissing.

LEES OOK: Dispuut rond uitsluiting Sagan in Tour de France eindelijk afgerond

“Na het zien van al het beeldmateriaal, inclusief videobeelden die nog niet beschikbaar waren op het moment van de uitsluiting van Peter Sagan, kwamen beide partijen overeen dat de valpartij in de Tour de France een ongelukkig en onopzettelijk voorval was. De UCI-commissarissen baseerden hun beslissing om Sagan uit te sluiten op hun beste oordeel in de omstandigheden. Daarom beslisten beide partijen om de juridische strijd te staken en te focussen op positieve stappen in de toekomst”, was te lezen in een persbericht van de UCI op dinsdag.

En net dat verbaast Dimension Data, de ploeg van Mark Cavendish. Die brak zijn schouderblad na de valpartij en moest de Tour de France ook verlaten. Dimension Data vindt het vreemd dat de ploeg niet werd geraadpleegd door de UCI. “Het dispuut tussen de UCI en BORA-hansgrohe ging er om dat Peter Sagan zich niet meer kon verdedigen tegenover de jury, maar nu blijkt dat de wedstrijdbeelden ook herbekeken werden. Gezien wij de ploeg zijn wiens renners het meest schade ondervonden na dat incident, vinden we het verrassend dat we niet werden betrokken in het onderzoek”, zegt Dimension Data.

Corrigeer