Jos en Rosa vonden elkaar tijdens Hotel Römantiek, zo gaat het nu met hen

Jos en Rosa vonden elkaar tijdens Hotel Römantiek, zo gaat het nu met hen

Foto: VIER

Een groep zestigplussers op zoek naar nieuwe liefde. Dat is de succesformule van Hotel Römantiek, het programma waarvan dit voorjaar een tweede seizoen komt. Maar wij vroegen ons af hoe het nog zou zijn met dé sterren van de eerste jaargang: Jos en Rosa. Daarom nodigden we hen uit voor een gezellige babbel.

Ze hebben allebei een moeilijk leven achter de rug. Jos (62) zorgde tientallen jaren voor zijn vrouw die aan zware diabetes leed. Rosa (74) was veertig jaar bij een tirannieke man.

De hoop op liefde hadden ze al opgegeven. Tot Hotel Römantiek er kwam. Bij de meeste deelnemers bleef het bij een vakantieliefde. Maar niet bij Jos en Rosa. Het datingprogramma veranderde hun leven.

“De liefde is groter dan ooit”

De programmamakers waren in eerste instantie nochtans van plan om Rosa te koppelen aan een andere man: Jean. Maar dat wilde zij niet. Pas op de voorlaatste dag raakte ze aan de praat met Jos. De vonk sloeg meteen over.

En die vonk is nog duidelijk te zien wanneer ze onze redactie binnenwandelen. Hand in hand. Stralend van geluk. “Wij zijn intussen anderhalf jaar samen en de liefde is groter dan ooit”, zegt Jos, terwijl hij liefdevol in Rosa’s hand knijpt.

“Het is moeilijk om te omschrijven hoe graag we elkaar zien”, vult Rosa aan. “Wij krijgen soms de vraag of we wel eens ruzie maken. En dan moeten wij eerlijk zeggen: wij maken nooit ruzie. We vullen elkaar gewoon zo goed aan.”

Jos en Rosa vonden elkaar tijdens Hotel Römantiek, zo gaat het nu met hen
Foto: Kris Van Exel

Speld in een hooiberg

Toch beseffen ze dat het eerder uitzonderlijk is om op latere leeftijd iemand te ontmoeten met wie je je leven wil delen. Want hoe goed het programma ook in elkaar mag zitten, het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg.

“Zestigplussers hebben vaak hun eigen gewoontes, hun eigen leventje”, zegt Rosa. “Dat willen ze meestal niet zomaar veranderen voor iemand. Gelukkig was dat bij ons geen probleem. Het is allemaal zo vlot gegaan, zo oprecht. Vanzelfsprekend bijna.”

- BEKIJK. Deze jongeren trokken de liefde in twijfel: Jos en Rosa uit Hotel Römantiek gaven hen advies voor de toekomst-

Bij elkaar vonden ze een liefde die ze nog nooit zo diep hadden gevoeld. Met samenwonen wachtten ze dan ook niet lang. Eerst trok Jos in bij Rosa in Bredene, nu wonen ze samen in een huis in Rumst.

“Waar we wonen, maakt voor ons niet uit”, klinkt het. “Als we maar samen zijn. Wij willen vooral genieten van het leven en van elkaar. Of trouwen er in de toekomst nog in zit? Zeg nooit nooit!”

“Wij hopen op een nieuwe Jos en Rosa”

Als voorlopig enige koppel uit Hotel Römantiek zijn ze nu ook van plan om samen naar het tweede seizoen te kijken.

“Met heel veel enthousiasme zelfs”, zegt Jos. “Het is gewoon een fantastische ervaring. Tien dagen vakantie, fijne mensen ontmoeten, alles mogen meemaken… Ik hoop echt dat er dit seizoen opnieuw een “Jos en Rosa” mag ontstaan!”

“Ik zou iedereen aanraden om nooit de hoop op te geven”, klinkt het nog. “Het is duidelijk dat liefde op onze leeftijd nog kan. Stel je er gewoon open en ga ervoor.”

- BEKIJK. Dit zijn de eerste beelden van het tweede seizoen ‘Hotel Römantiek’ -

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees