Verwaarloosde straathonden krijgen een tweede kans door make-over

Verwaarloosde straathonden krijgen een tweede kans door make-over Video: Barcroft Media

Een Amerikaanse dierenliefhebber kon het niet meer aanzien hoe vuil sommige straathonden zijn als ze worden binnengebracht in een asiel en besloot daar iets aan te doen. Gewapend met een scheermachine en een schaar is hij al bijna twee jaar vrijwilliger om de achtergelaten dieren een deugddoende knipbeurt te geven. “Als ik klaar ben met een hond, zie ik hun houding onmiddellijk veranderen.”

New Yorker Mark Imhof adopteerde een tijdje geleden samen met zijn vrouw een hond uit het asiel. Toen het dier aankwam in haar nieuwe thuis, was ze smerig en had ze dringend nood aan een bad. “Toen ze gewassen was, vroeg ik me af of het niet goed zou zijn om alle hondenasielen in de buurt te bezoeken om de honden een beetje properder te maken”, aldus Imhof. “Vanaf toen ging het idee een eigen leven leiden.”

Imhof bezoekt nu al bijna twee jaar verschillende asielen in New York en nam ondertussen naar schatting al meer dan 500 honden onder handen. En sommige honden zijn er erg aan toe: “Door een van de ergste gevallen van verwaarlozing kreeg ik tranen in de ogen”, aldus de vrijwilliger. “De vacht zat vol klitten, waardoor de bloedcirculatie in een pootje van de hond werd afgesneden.” Toen Imhof het dier voorzichtig wilde wassen, viel het afgestorven pootje gewoon op de grond.

“De andere poot zat vol maden. Het was gewoon beangstigend. Beangstigend en triest dat iemand zijn hond zo kan behandelen.” Nadat Imhof hem had verzorgd, werd de hond een weekje later al geadopteerd. “Gelukkig kon ik het beestje helpen voor hij bezweek aan een infectie.”

Adoptie

De dierenasielen van New York vingen in 2016 bijna 9000 verwaarloosde honden op die op straat werden gevonden en schijnbaar niemand hebben om voor hen te zorgen. Sommige van hen zijn er erg slecht aan toe en krijgen een tweede kans door de goede zorgen van vrijwilligers zoals Mark Imhof. De man merkt ook dat de honden er zelf veel plezier aan beleven en ziet de persoonlijkheid van sommige dieren onmiddellijk veranderen na een bad en knipbeurt.

“Telkens als ik met een hond klaar ben, zie ik zijn houding veranderen. En dan kijken ze me vol liefde aan alsof ze willen zeggen: ‘Bedankt, maatje, om me zo goed te verzorgen’.” Maar Imhof voelt zich het meest in zijn nopjes als hij na een was- en knipbeurt te horen krijgt dat de honden zijn geadopteerd en een warm mandje krijgen.

De vrijwillige hondentrimmer wil met zijn werk ook een boodschap verspreiden: “Iedereen zou moeten adopteren, niet kopen bij een fokker. Asielen zitten vol met gezonde honden, er is echt geen reden om naar een winkel te hollen.” Mark Imhof is ervan overtuigd dat er in elk asiel een aaibare, lieve hond zit. “Je vindt gegarandeerd een nieuwe beste vriend in het asiel.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees