Autopsierapport overleden Linkin Park-zanger online te grabbel gegooid

Autopsierapport overleden Linkin Park-zanger online te grabbel gegooid

Foto: Owen Sweeney / TMZ

Iets meer dan vier maand na het overlijden van Linkin Park-zanger Chester Bennington, heeft de Amerikaanse website TMZ het autopsierapport gepubliceerd. Daaruit blijkt onder meer dat hij op het moment van zijn overlijden een grote hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had.

Nog volgens het uitgelekte autopsierapport testte Bennington positief op sporen van XTC, al is dat resultaat slechts gebaseerd op één test. Twee vervolgtesten vonden dan weer geen enkel spoor van de drug. De conclusie luidt dan ook dat Bennington niet onder invloed was van drugs op het moment van zijn overlijden.

Voorts vonden de onderzoekers een potje Zolpidem - een slaapmiddel -, een glas Corona en een leeg flesje Stella Artois. Chester had zijn vrienden nochtans kort voordien verteld dat hij al zes maand van de drank af was, maar bleek dus hervallen. Het rapport telt in totaal tientallen pagina’s.

Eerdere poging

Het was overigens niet de eerste keer dat Bennington zichzelf van het leven probeerde te beroven. Ook in 2006 zou hij volgens zijn vrouw Talinda al thuis vertrokken zijn met een geweer, nadat hij ontzettend veel had gedronken.

Chester Bennington, de zanger van de Amerikaanse rockband Linkin Park, overleed op 20 juli op 41-jarige leeftijd. Het lichaam van de zanger werd gevonden in een privéwoning in Palos Verdes Estates in Los Angeles. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd. Amper enkele weken voordien stond de zanger nog op Rock Werchter.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees