Een goudvis in de klas? ‘Vissenbescherming’ vindt dat niet kunnen en grijpt in

Een goudvis in de klas? ‘Vissenbescherming’ vindt dat niet kunnen en grijpt in

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

De leerlingen van een basisschool in het Nederlandse Budel kwamen steeds met een glimlach naar de klas, om met zijn allen te zorgen voor hun goudvis. Het diertje stond in hun lokaal, totdat de Stichting Vissenbescherming erover hoorde. Nu moest de vis verhuizen naar een andere locatie. Dat schrijft AD.

“Is dit wel echt, dacht ik?” Schooldirecteur Loes Schalken geloofde haar oren niet, toen enkele dierenliefhebbers wilden “ingrijpen bij dit incident”. De directrice van ‘De Triolier’ kreeg een telefoontje van de Nederlandse Stichting Vissenbescherming, omdat de goudvis van groep 4 in een ronde kom zwom. Dat vonden ze niet kunnen.

Daarom legde de stichting de school enkele vereisten op. Het visje moest volgens hen een zwemruimte krijgen van maar liefst tien keer zijn lengte. Een gewone goudvis heeft zo een aquarium van een meter nodig. “Hij moet ook plekjes hebben om zich te verschuilen. Dat kan niet in een ronde kom”, zei Ton Dekker van de Vissenbescherming aan AD.

Wanneer je dat combineert met de vereiste zuurstofinstallatie en plantjes, dan moet je een aquarium aankopen dat honderden euro’s kost. Daar was geen budget voor, dus kreeg het visje een nieuw onderkomen. Hansje of Grietje - één van de twee was eerder dit jaar gestorven - kreeg een onderkomen in een groot aquarium. Daar zwemt het dier nu verder zonder de aandacht van haar vriendjes uit de lagere school.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees