Basketbal1ste provinciale (V)

Tigers Evergem B geeft algemeen forfait

Tigers Evergem B heeft tegen Bavi Gent B zijn laatste competitiematch in eerste provinciale afgehaspeld. De club geeft algemeen forfait voor de rest van het seizoen. Dat is ondertussen al aan de liga gemeld.

Coach Frederik Van Vooren geeft tekst en uitleg. “Toen we in augustus de voorbereiding op de competitie aanvatten, waren we met voldoende speelsters. Naast een zestal vaste waarden zou er een aanvulling komen vanuit de jeugdreeksen, met vooral de U16 en de U19 als voedingsbodem. Nauwelijks gestart kregen we onmiddellijk al het forfait van drie van die speelsters, die omwille van studies toch liever de pantoffels aan de haak hingen. Vanaf dat moment kregen we het heel moeilijk en moesten we elke week scharrelen om met een volwaardige ploeg het parket te betreden.”

“Dat we vooralsnog geen enkele match winnend wisten af te sluiten, heeft met het forfait niets te maken. We wisten dat het met zoveel jonge talenten aan boord moeilijk zou worden. Toen recent nog eens enkele mensen afhaakten, werd het problematisch. Tegen Bavi Gent B waren we nog eens met tien. Hoe dan ook betekent dit forfait niet het einde van onze B-ploeg. De vaste intentie is om volgend seizoen de draad terug op te nemen in tweede provinciale”, besluit de coach.

Nog meegeven dat de VBL zijn rangschikking reeds aanpaste en Tigers B met nul op nul in de tabellen neerzet. Deze klassering heeft dus ook gevolgen voor alle betrokken ploegen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio