Amper 40 seconden hebben ramkrakers nodig om Panos leeg te roven

Izegem -

Dieven pleegden dinsdagnacht een ramkraak op broodjeswinkel Panos in Izegem. In amper veertig seconden vernielden ze de glazen voordeur en stalen ze de kassa.

De ramkraak gebeurde dinsdagnacht rond 00.45 uur. Op camerabeelden is te zien hoe een duo de brug oversteekt vanuit Emelgem en zich daarna naar de Markt in Izegem begeeft. In de Marktstraat hebben ze het gemunt op broodjeswinkel Panos. Met een zwaar voorwerp slaan ze de glazen toegangsdeur aan diggelen.

“Volgens de politie zijn ze maar een veertigtal seconden binnen geweest”, zegt een van de twee uitbaatsters. “Ze rukten de kassa los en verdwenen terug in de richting van waar ze kwamen.”

Een voorbijganger die wat later door de Marktstraat wandelde, trof de ravage aan. De glasscherven lagen tot op straat. De getuige verwittigde de politie, die om 2.15 uur een van de uitbaatsters op de hoogte bracht. Omdat de schade zo groot was, moest de brandweer het deurgat komen stutten en winddicht maken.

Kleingeld terug

Of de daders zijn gevat, is nog onduidelijk. Volgens buurtbewoners die de politie over de vloer kregen, zou het om twee personen gaan die te voet waren. Niemand van de buren hoorde of zag iets. De politie keerde gisteren rond 15 uur wel terug naar de broodjeswinkel met een plastic zak vol kleingeld. Ze hadden de geldlade van de gestolen kassa wat verderop teruggevonden. Volgens de uitbaatsters is de buit al bij al beperkt. “We laten enkel een startkassa achter in de winkel”, klinkt het.

De broodjeswinkel was gisteren dicht, maar dat was gepland. Er stonden opfrissingswerken op het programma. Die zouden tot zaterdag duren. “Door het voorval is alles een dagje opgeschoven”, zegt een van de uitbaatsters. “We openen pas maandag weer.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees