Grote chefs koken op Zuidboulevard; 7,5 euro per gerecht

Sterrenchefs koken met hun hart

Sterrenchefs koken met hun hart

David Bertolozzi en An Kint zetten zich graag al kokend in voor het goede doel. Foto: kvo

Waregem -

Op zondag 17 december koken zes sterrenchefs uit de regio voor het goede doel. Op de Zuiboulevard en in de hal van het stadhuis kan je de gerechtjes aan 7,5 euro per stuk verorberen.

David Bertolozzi van Berto, Maarten Bouckaert van Castor, Gilles Joye van Marcus, Sébastien Ververken van Vol-ver, Michaël Vrijmoed van Vrijmoed én Peter Goossens van Hof Van Cleve: de zes chefs die op zondag 17 december onder de noemer ‘Sterren helpen Sterren’ koken op de Zuidboulevard in Waregem zijn niet de minste. In totaal tekenen negen Michelinsterren er present. Chef Bertolozzi en zijn vrouw An Kint kwamen maanden geleden met het idee, het stadsbestuur sprong mee op de kar. “Vorig jaar al wilde ik iets doen voor het goede doel tijdens de kerstdagen. Toen verkocht ik hapjes in de chalet van Markt 28 op de Markt in Waregem, ten voordele van Keur Tippi, een vzw die analfabetische vrouwen in Senegal onderwijs aanbiedt. Toen al had ik beloofd dat ik dit jaar met een deftigere actie zou komen én dit is het resultaat”, zegt Bertolozzi.

En dat resultaat mag er zijn. Tussen 11 en 20 uur worden, in een tent op de Zuidboulevard en de hal van het stadhuis 1.800 hapjes verkocht. Per gerechtje betaal je 7,50 euro en er wordt gewerkt in twee shifts.

Somival

“Van 11 tot 15 uur kan je de hapjes van Hof van Cleve, Vrijmoed en Berto proeven, van 16.30 tot 20 uur die van de andere chefs”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). Het is dankzij hem dat ook Somival, de Waregemse sportvereniging voor mensen met een beperking, een deel van de opbrengst krijgt.

“Berto vroeg me nog een tweede goed doel en aangezien Somival me na aan het hart ligt, stelde ik hen voor.” De opbrengst gaat zo goed als volledig naar de goede doelen. “Enkel de foodcost niet. Verder zijn zowel het drukwerk, de promotie, de muziek en de aankleding gesponsord”, zegt An Kint, de vrouw van Bertolozzi. “We willen de goede doelen echt goed kunnen steunen.”

Zoveel sterrenchefs op één moment op één plaats samen krijgen, dat moet geen evidentie zijn. “Integendeel, het was net het meest gemakkelijke onderdeel van de organisatie”, zegt Bertolozzi. “Het is een kleine wereld. We kennen elkaar bijna allemaal en hebben, op Gilles na, allemaal nog voor Peter Goossens gewerkt. Hij is een beetje onze ‘padre’, daarom vond iedereen elkaar zo snel in dit initiatief.”

Bovendien zijn op zondag zo goed als alle restaurants gesloten, op Vol-ver na. “En voor ons is het mooi meegenomen dat het een koopzondag is”, zegt schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V). “We hopen op deze manier mensen naar Waregem te lokken die anders niet zouden komen en hopen dat zij ook de weg vinden naar de winkels en de kerstactiviteiten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio