Jongetje (10) verloor zijn camera op het strand. 800 kilometer verder spoelt die aan, met een speciaal filmpje

Een 10-jarig jongetje had nooit gedacht dat hij zijn camera nog zou terugzien, maar als bij wonder heeft hij het toestel nu teruggekregen. Hij verloor het waterdichte apparaat in de golven in Engeland, maar kreeg het terug van een koppel aan de andere kant van de Noordzee.

Een 10-jarig jongetje was dit najaar aan het spelen op het strand van het Engelse Yorkshire bij Thornwick Bay. Hij speelde met zijn emmer en babbelde tegen de camera. Hij was druk bezig. Te druk, want hij lette te weinig op het apparaat dat hij als kerstcadeau gekregen had. Totdat hij de camera nergens meer zag. Veel te laat merkte hij dat zijn waterdichte camera door de golven was meegesleurd. Om het nooit meer terug te zien, zo dacht zijn familie.

Tegen alle verwachtingen in is de camera echter aangespoeld aan de andere kant van de Noordzee. 800 kilometer verder belandde het in de handen van de Duitse Nele Wree en Holger Spreer bij het Waddeneiland Süderoog. Toen ze op de geheugenkaart keken, zagen ze dat het toestel zijn vertrek had kunnen filmen. De Duitse kustwacht tekende de route op een kaart na. Met een indrukwekkend reisverslag tot gevolg.

Het Duitse koppel postte een maand geleden een oproep op Facebook, waarin ze een verkorte versie van het filmpje deelden. Nu hebben ze de vader van het jongetje eindelijk gevonden. Ze hebben de twee in persoon uitgenodigd om de camera te komen halen en te praten over het dobberende mirakel.

LEES OOK: Camera trekt alleen op reis: vergeten op Engels strand, na twee maanden aangespoeld in Duitsland

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees