Kleinzoon sleutelt aan brommer, maar plots breekt er brand uit

Geraardsbergen -

“Mijn kleinzoon was gewoon aan zijn brommer bezig. Plots was er vuur.” Een felle brand heeft woensdagravond een alleenstaande garage naast een woning in de Dagmoedstraat in Schendelbeke verwoest.

De 16-jarige kleinzoon van de eigenaars was omstreeks 18.15 uur in de garage aan het sleutelen aan zijn bromfiets. Toen hij die startte, liep het mis. “Een knal en vuur”, zegt zijn oma. De jongeman kon zichzelf in veiligheid brengen, maar liep wel een gapende wonde aan de onderarm op. “Hij is naar het ziekenhuis van Geraardsbergen gebracht. Ze hebben de wonde moeten naaien, maar alles komt goed.”

Grote schade

De vrouw verwittigde de hulpdiensten en verplaatste haar wagen. “Gelukkig stond die niet binnen.” De Geraardsbergse brandweermannen blusten zowel vanop de grond als vanuit de ladderwagen. Het vuur had zich jammer genoeg doorheen de volledige garage verspreid, de vlammen hadden ook al het dak bereikt. De brand was relatief snel onder controle. De woning zelf werd volledig gevrijwaard.

De schade in de garage is wel groot. “Mijn wasmachine, droogkast en wat werkmateriaal gingen in vlammen op én de motor van mijn man is uitgebrand. Hij is nog niet thuis, maar zal het heel jammer vinden. Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt.” De Dagmoedstraat werd deels afgesloten voor het verkeer. De brandweer moest nog tot 20 uur nablussen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio