triatlon

Ruben Geys lid van profteam: "Leren uit ervaring van Luc Van Lierde"

Ruben Geys lid van profteam: "Leren uit ervaring van Luc Van Lierde"

Ruben Geys Foto: ms

Geel -

Op zijn 28ste doet triatleet Ruben Geys een belangrijke stap in zijn triatloncarrière. Hij maakt de overstap naar het profteam van Itzu en zal worden getraind door Luc Van Lierde, ex-winnaar van de Iron Man in Hawaï.

"Ik leerde teammanager Koen Janssen van Itzu kennen bij de triatlon van Lommel", zei de Balenaar. "Dat ik de wedstrijd won, was ongetwijfeld een meevaller. Achteraf kreeg ik een aanbod van een team uit Nederland. Daarover heb ik met Koen gesproken en hij deed een tegenvoorstel. De plannen die het team met mij heeft, zinnen mij wel. In 2018 ligt de focus op de halve afstand, nationaal en internationaal. Stilaan moet ik doorgroeien naar de volledige triatlon. Rond je 30ste bereik je de ideale leeftijd om goed te presteren op de langere afstand. Tijdens de eerste periode worden van mij geen prestaties verwacht maar uiteraard wil de teamleiding mij zien groeien."

Betekent dat Geys zijn job in het buitengewoon onderwijs in Lommel laat staan? "Zo'n vaart loopt het niet", schudde hij het hoofd. "Ik hou vast aan mijn werk en zal dus de combinatie maken. Het team weet dat ik enkel tijdens de vakantieperiodes kan deelnemen aan stages en dat mijn programma daar ook rekening mee moet houden. Maar Itzu zet mij wel in een comfortabele situatie want het beste materiaal wordt mij ter beschikking gesteld en alle randzorgen worden mij uit handen genomen. Ik zal enkel moeten trainen, rusten en werken."

En dan is er de figuur Luc Van Lierde. Geys:"Trainen onder de leiding van zo'n icoon, dat is toch een droom. Natuurlijk train ik al lang met schema's maar Luc heeft de topprestaties zelf meegemaakt. Uit zijn ervaring en deskundigheid zal ik ongetwijfeld heel veel leren. Ik ontmoette hem al bij de bespreking van mijn lactaattesten e.d. Ik overleg met hem meestal via de telefoon want hij woont in Brugge. Morgen vrijdag zit ik opnieuw met hem samen om heel veel dingen concreter te maken. Alles zal meer gestructureerd gebeuren en hij doet de sturing. Hij besliste al dat ik mij in de eerste maanden vooral op fietsen moet toeleggen, minder op lopen en zwemmen. En mijn veldloopseizoen zal erg beperkt zijn."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio