Tom Meeuws: "Ik ben kwaad op mezelf en heb veel spijt. Ik heb gedaan wat ik anderen ook zou verwijten"

Antwerpen - In een interview met VTM Nieuws komt Tom Meeuws (SP.A), mede-oprichter van de lijst Samen, voor het eerst uitgebreid terug op de vastgoedrel van de voorbije weken. "Ik heb heel veel spijt en ben kwaad op mezelf. Ik heb iets gedaan waar ik bij anderen ook kwaad om zou worden."

Meeuws ging mee in de beschuldigingen tegen het Antwerpse stadsbestuur over vermeende belangenvermenging. Na de uitgelekte videobeelden, waarop te zien is hoe leden van het Antwerpse schepencollege naar het feestje kwamen van Erik Van der Paal van vastgoedontwikkelaar Land Invest, stelde hij dat in Antwerpen de procedures kunnen worden omzeild door rechtstreeks met het college af te spreken. Nog dezelfde dag reageerde burgemeester Bart De Wever héél emotioneel op deze aanval, die hij erg persoonlijk nam.  

Enkele dagen later bleek dat Meeuws, die nog steeds consultant is, ook zélf had getafeld met Land Invest, nota bene in hetzelfde restaurant, Het Fornuis. Een week na de heisa blijkt Meeuws nu in te zien dat de regels voor politici helemaal anders zijn dan voor ondernemers, en dat hij het anders aan had moeten pakken. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees