Vader is internetsensatie, omdat hij zijn dochtertje elke maand meeneemt op ‘een date’ (maar niet iedereen is fan)

Vader is internetsensatie, omdat hij zijn dochtertje elke maand meeneemt op ‘een date’ (maar niet iedereen is fan)

Stockbeeld. Foto: BELGAIMAGE © Aleksei Ivanov

Een papa uit het Canadese Vancouver is een ware internetsensatie geworden, toen bleek dat hij zijn dochtertje elke maand mee “op date neemt”. Mama Caitlin Fladager postte de maandelijkse gewoonte op haar sociale media, waarna het in een mum van tijd viraal ging. Maar niet iedereen vindt de acties van de vader even schattig.

“Elke maand neemt mijn echtgenoot onze dochter mee op een ‘date’. Hij staat dan voor de deur met een bosje bloemen, helpt haar om één van haar mooiste jurkjes te kiezen en neemt haar nadien mee om samen een dessertje te delen. Het is een traditie geworden”, schrijft mama Caitlin Fladager met een hartje op haar Twitterpagina.

(De tekst gaat verder onder de tweet.)

“Herkenbaar en hartverwarmend”

Op de foto’s zie je een enthousiast kindje, die haar vaas met bloemen knuffelt. Ook haar kleedje en dessert toont ze met veel plezier aan de camera. Heel veel mensen op sociale media deelden haar verhaal, omdat het meisje hartverwarmend lachte en er dolgelukkig uitziet. Het liefdevolle gebaar van de vader emotioneert heel wat mensen. De post ging in een mum van tijd viraal. Meer dan 27.000 mensen deelden de post, 107.000 mensen gaven de tweet een hartje.

Het verhaal van het kleine meisje was zo herkenbaar dat heel wat mensen blij hun eigen ervaringen begonnen te vertellen. “Ik deed dit vroeger ook met mijn papa en ik hield er de beste herinneringen aan over uit mijn kindertijd”, vertelde ene Celina Padilla. Heel wat mensen spreken vol lof over het meisje haar vader, die volgens hen een prachtig voorbeeld is voor de toekomstige liefjes van zijn dochter. “Dit is geweldig! Want wanneer ze echt op een date zal gaan, weet ze precies hoe een goede man haar zou moeten behandelen.”

(De tekst gaat verder onder de tweets.)

Niet alleen positieve reactie

Toch zijn er ook mensen die bedenkingen hebben bij de actie van de vader. Tegenstanders van het idee vinden het “eng” en “ongepast” dat haar vader die traditie “een date” noemt. Volgens hen is het fout dat hij daarmee een romantische relatie imiteert.

“Ik zeg niet dat de man slechte intenties heeft, maar ik ben gechoqueerd dat anderen het alleen maar schattig en tof vinden. Maar ik vind dat het verkeerde signalen geeft aan de buitenwereld én aan het meisje”, reageert een Twitteraar. Andere mensen zijn het daarmee eens: “Waarom noem je dat in godsnaam ‘een date’. Ga je ook op “date” met je zoons?”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees