Vader schrijft scherpe brief naar school van zijn dochtertje: “Ze ging naar school in 2017, maar kwam thuis als iemand van 1968”

Vader schrijft scherpe brief naar school van zijn dochtertje: “Ze ging naar school in 2017, maar kwam thuis als iemand van 1968”

Foto: ss - Twitter

Een geïrriteerde vader heeft een scherpe brief geschreven naar de school van zijn dochtertje Ruby toen hij merkte dat de meisjes van het zesde leerjaar als activiteit hun haar en make-up zouden laten doen en dat de jongens ondertussen naar een doe-het-zelfzaak zouden gaan. “Kunnen jullie de schoolgebouwen doorzoeken naar een scheur in het tijd-ruimtecontinuüm?”

Drie dochters heeft hij, maar toen hij de brief voor de jaarlijkse Meisjes/Jongensdag kreeg op de lagere school van zijn twaalfjarige dochter Ruby, kroop deze vader in zijn pen om op een treffende maar humoristische manier alledaags seksisme aan te kaarten.

“Ik wil hier geen grote zaak van maken, ik wil er alleen even de aandacht op vestigen”, vertelt de man aan news.com.au. Hij vertelde verder dat zijn dochter verontwaardigd was dat zij niet de kans kreeg om naar de doe-het-zelfzaak te gaan, al voegde hij er meteen aan toe dat het meisje wel haar haar wilde laten doen. Toch kroop hij even in zijn pen om de school te wijzen op het verouderde denkpatroon:

“Beste directeur, Ik moet uw aandacht vestigen op een serieus incident dat gisteren voorviel op uw school waar mijn dochter Ruby een leerling is in het zesde leerjaar.

Toen Ruby gisterochtend naar school vertrok, was het 2017, maar toen ze in de namiddag weer thuiskwam, was ze iemand uit 1968.

Ik weet dat dit het geval is omdat Ruby me vertelde dat de ‘meisjes’ in het zesde leerjaar naar de schoolbibliotheek zouden gaan om hun haar en make-up te laten verzorgen terwijl de ‘jongens’ naar Bunnings (doe-het-zelfzaak, red.) gaan.

Bent u in staat de school af te zoeken naar een scheur in het tijd-ruimtecontinuüm? Misschien staat er ergens een defecte Flux Capacitor verborgen in de meisjeswc’s?

Ik kijk ernaar uit dat dit rechtgezet wordt en dat mijn dochter en de andere meisjes op school teruggebracht worden naar dit millennium waar schoolactiviteiten niet scherp verdeeld zijn langs genderlijnen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees