Man die inreed op 9 fietsers en wegvluchtte, krijgt 8 maanden cel

Lommel -

De Beringse politierechter heeft zopas Jan F. (31), die vorig jaar in Lommel negen fietsvrienden van de weg maaide en vluchtmisdrijf pleegde, is zopas veroordeeld tot 8 maanden cel.

Man die inreed op 9 fietsers en wegvluchtte, krijgt 8 maanden cel
Jan F. (rechts) tijdens een zitting in november Foto: Raymond Lemmens

Op 5 april 2016 maaide de man negen fietsers van de baan in Lommel. Na de aanrijding vluchtte hij weg. Drie van de negen fietsers raakten zwaargewond. Een van hen verkeerde een tijdlang in een kritieke toestand. Behalve de drie zwaargewonden vielen er vier lichtgewonden.

De wagen was eigendom van de vader van zijn toenmalige vriendin. Na de zware klap in Lommel reed hij met een verbrijzelde voorruit verder tot in Balen. Om een zicht op de rijbaan te behouden stak hij zijn hoofd uit het zijvenster. Met een takeldienst werd de wagen weer naar Genk gebracht. Daar kon de politie hem een drietal uur na de aanrijding arresteren. Hij gedroeg zich zeer agressief en was nog duidelijk serieus onder invloed. Hij nam naar eigen zeggen indertijd iedere dag een dosis vloeibare xtc. Bovendien had de man op het moment van de aanrijding een rijverbod.

De man uit Opglabbeek is in het verleden meermaals veroordeeld voor onder meer drugsdelicten. Maar op zijn proces verklaarde hij dat hij nu clean is.”Ik was in die periode niet goed bezig.”

De rechter veroordeelt hem nu tot 8 maanden cel. Daarnaast is hij voor 27 maanden zijn rijbewijs kwijt en is hem een boete van 13.200 euro opgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees