Dief van 77 gsm’s op Pukkelpop veroordeeld tot 24 maanden cel

Dief van 77 gsm’s op Pukkelpop veroordeeld tot 24 maanden cel

themabeeld Foto: ss

Hasselt -

Een 39-jarige Colombiaan is donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 24 maanden cel en 800 euro boete voor het stelen van 77 gsm-toestellen tijdens de vorige Pukkelpop. De man zit momenteel nog in hechtenis. De openbare aanklager had een effectieve celstraf van 37 maanden gevraagd. Op zijn proces ontkende hij de feiten. Hij zou naar eigen zeggen ongewild betrokken zijn geweest bij het ontvreemden van een drietal gsm’s, want op het festival had hij een Colombiaanse vrouw leren kennen, die een rugzak bij had waarin de 77 gestolen toestellen zaten.

De vrouw kon nog niet gevat worden. De man had in Brussel een hotelkamer voor een nacht geboekt. De Hasseltse strafrechter vond het bizar dat hij speciaal vanuit Spanje naar Kiewit was afgezakt voor een festivaldag. Ze vroeg zich af of hij dat vaker deed. De rechter wilde ook horen of hij voor een specifieke band naar Hasselt was gekomen. “Ik wilde mijn vakantie afsluiten”, was de uitleg van de beklaagde, die door drie bestolen jongeren onderschept kon worden. “Ik heb wel veel muziek gehoord, maar ik had ook al wat gedronken.”

De man en de vrouw hinderden aan de Boiler Room drie jongeren die de tent wilden binnengaan. Achteraf stelden de jongeren vast dat hun gsm’s verdwenen waren. Ze gingen nadien op het festivalterrein drie kwartier op zoek naar het duo en konden hen vinden. De vrouw wist zich los te rukken. De rugzak met gsm’s werd afgepakt. De Colombiaan werd nadien op de Kempische Steenweg ook onderschept.

De rechtbank heeft donderdag de onmiddellijke aanhouding van de Colombiaan bevolen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees