Universiteitsstad baadt weer in kerststemming

Kerstmarkt klaar voor feesteditie

Leuven -

Het reuzenrad staat klaar, de glijbaan is aan het uitharden, de kraampjes worden gevuld en de schaatspiste krijgt er nog een laatste laagje ijs bij. Vanavond opent de Leuvense kerstmarkt haar feesteditie.

De organisatoren en standhouders van de Leuvense kerstmarkt zijn zo goed als klaar om er vanavond een stevige lap op te geven. De dertigste editie van de kerstmarkt blijkt nu al een groot succes. De Leuvenaars kijken trouwens al weken uit naar de komende winterpret op het Ladeuzeplein. De kerstmarkt werd ondertussen verplaatst, wat de handelaars alvast een goed idee vonden.

De verplaatsing van de kerstmarkt heeft wel enkele gevolgen. Zo is er een leemte in het traject. Tussen de winterpret en de Provençaalse markt op het Ladeuzeplein en de kraampjes in een zeer gezellig stadspark, ligt een leeg Hooverplein. “Het Hooverplein mochten we jammer genoeg niet gebruiken door de wegenwerken”, zegt organisator Dirk Pinte. “Maar we proberen het toch een beetje gezellig in te kleden met kerstbomen en occasionele standjes van sponsors.”

Ondertussen is alles helemaal klaar. Het was zelfs een hele karwei om het laden en lossen in het stadspark van een leien dakje te laten lopen. “Zelfs de dag voor de opening hangt hier al een gezellige sfeer”, zegt de organisator. “Ik ben trots op de hele uitwerking van de kerstmarkt in Leuven. Vooral het Provençaalse dorp vind ik fantastisch. Die standhouders zijn enorm sympathiek. Ze verkopen bovendien echte specialiteiten. Ik ben blij dat we hen er sinds vorig jaar bij hebben.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio