Begrafenisondernemer verliest lijkzak in het midden van een druk kruispunt

Een begrafenisondernemer is woensdag een draagberrie en een lijkzak verloren op een druk kruispunt in Auckland, Nieuw-Zeeland. Een geschrokken bestuurder kon het hele tafereel op beeld vastleggen.

“Ik was echt geschrokken”, zegt de ooggetuige. “Ik hoorde eerst een dof geluid en zag nadien die draagberrie met lijkzak erop over straat rollen.”

Een bediende van een tankstation in de buurt zag hoe de begrafenisondernemer later uitstapte om alles weer voorzichtig in te laden in de lijkwagen.

Craig Little van begrafenisonderneming Davis Funerals heeft intussen gereageerd op het incident. Volgens hem lag er op het moment van de feiten geen lichaam in de lijkzak. “Er lag wel een kussen in, waardoor het er misschien uitziet alsof er iemand onder lag”, zegt hij.

Volgens hem was de koffer van de wagen niet goed dicht, waardoor de draagberrie eruit viel toen de bestuurder versnelde. Een zeer uitzonderlijke fout, zo klinkt het.

“Ik begrijp dat het even schrikken is voor mensen als ze zoiets zien gebeuren. Het was een menselijke fout die nooit meer zal gebeuren. Dit voorval zal nog grondig onderzocht worden.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees