Man redt konijntje van een gewisse dood in bosbrand en herstelt eigenhandig het collectieve geloof in de mensheid

De Amerikaanse staat Californië kreunt onder de bosbranden die al meer dan 100.000 are grond vernielden. Te midden van de wanhopige strijd van de brandweer tegen het vuur, kwam deze video naar boven van een man die zich tot vlakbij het vuur waagt om een angstig konijntje te redden.

In een video van ABC News is te zien hoe een konijntje dat net over de straat gespurt was, tussen het verkeer door, zich vlakbij de brandende struiken gaat verschuilen. Geen veilige verstopplaats, want ook de struik waar het die in schuilde, kon elk moment in vlammen opgaan.

Gelukkig was daar een man in een short en een hoodie om het beestje te redden. Het is echter buiten zijn bereik en je ziet hem nerveus naar zijn hoofd grijpen, op en neer springen en proberen een manier te bedenken waarop hij het dier toch nog kan redden.

In een wanhopige poging waagt hij zich in het struikgewas. Na enkele seconden en een beetje gestuntel weet hij het konijntje uit de struiken te halen en weer de veilige kant op te sturen.

Voor heel wat Amerikanen was het tafereel een welgekomen afleiding van de vreselijke beelden van de bosbranden. Op Twitter klonk het dat “als je je geloof in de mensheid moet herstellen, kijk dan gewoon deze video van een man die een wild konijn redt van de #LAFires.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees