VIDEO. Single In Gent Kunde Nog Kome moet Gent positief in het nieuws brengen

Gent - Op het stadhuis werd deze middag, in het midden van de Week van het Gents, de single en de videoclip 'In Gent kunde nog kome' gelanceerd. De single is een bewerking van een nummer dat Bart Devaere (eerder dit jaar door lezers van De Gentenaar verkozen tot Wijste Gentenaar) op het Laurentplein bracht. Het nummer wil op een warme en positieve en Gentse manier inspelen op het mobiliteitsplan.

Vincent Goeminne van The Dinky Toys bewerkte het nummer en samen met Bart Devaere vond hij een aantal bekende Gentenaars bereid om het nummer mee in te zingen: Nic Balthazar, Wouter De Smet, Veerle Malschaert, Heather Grabham, Bert Van Renne en Marijke Pinoy.

De single is te verkrijgen bij niet minder dan 53 Gentse handelaars en kost 5 euro, maar de koper krijgt er wel een aankoopbon van 2 euro bij. Nog 2 euro gaat naar de Vlaamse Federatie Gehandicapten afdeling Oost-Vlaanderen, die inspanningen doet om de horeca beter toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Devaere bracht het nummer tijdens de afgelopen Gentse Feesten, en was een antwoord op de 'mobiliteitsversie' van 'Mijn Gent' die Kurt Burgelman tijdens diezelfde Gentse Feesten op Sint-Baafs en het Veerleplein had gebracht. In die versie hekelde Burgelman het mobiliteitsbeleid. Die versie kan u hier nog eens beluisteren.

 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio