Binnenkort kun je al je zichtrekeningen bij verschillende banken beheren via één enkele app

Binnenkort kun je al je zichtrekeningen bij verschillende banken beheren via één enkele app

Foto: Belfius

Beschik je over rekeningen bij verschillende banken, maar ben je het beu om voor elke bank een aparte app te moeten downloaden en gebruiken? Daar komt vanaf 2018 verandering in. Klanten van Belfius zullen binnenkort ook hun rekeningen bij andere banken kunnen toevoegen en beheren via de mobiele app van de bank.

In 2018 gaat in Europa de PSD2-richtlijn van kracht. Die richtlijn stelt de markt voor betaaldiensten open voor Europese bancaire en niet-bancaire spelers. Concreet moeten banken vanaf 13 januari - en als de klant daarvoor toestemming geeft - derde partijen toegang geven tot de rekeningen van de klant. Dat heeft als gevolg dat rekeningen beheren niet meer noodzakelijk uitsluitend via de app van je bank zal kunnen, maar ook bijvoorbeeld via een app die door iemand anders werd ontwikkeld.

Door de nieuwe richtlijn kunnen derde partijen nu ook apps ontwikkelen waarop je je betaalverkeer kan gaan uitvoeren. Maar ook banken zelf kunnen zo’n functie toevoegen. Belfius kondigde donderdag aan dat klanten met de Belfius-app binnen enkele maanden ook rekeningen van andere banken zoals KBC, ING of BNP Paribas Fortis aan hun app kunnen toevoegen.

“De klant zal in de eerste plaats al zijn zichtrekeningen bij andere banken kunnen toevoegen via één van onze digitale kanalen”, laat Belfius weten in een persbericht. “Als de klant daarna aanlogt in de app of voor online bankieren, beschikt hij automatisch en onmiddellijk over een overzicht van al zijn zichtrekeningen, het saldo en het overzicht van de transacties, in realtime en met dezelfde klantervaring als die hij momenteel geniet voor zijn Belfius-rekeningen.”

Het lijkt aannemelijk dat ook andere Belgische banken en standalone betaalapps zoals Paypal gaan volgen en deze functionaliteit zullen integreren in hun app.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees