School volledig overhoop gehaald en lessen afgelast door vakbondsactie, maar die wast handen in onschuld

School volledig overhoop gehaald en lessen afgelast door vakbondsactie, maar die wast handen in onschuld

Foto: google maps

Clabecq / Oisquercq / Saintes / Tubize -

Leerlingen van het Sint-Franciscus van Assisi college in Tubize kwamen vanochtend aan in een school die volledig overhoop gehaald was na een spontane en niet geautoriseerde vakbondsactie. De lessen werden noodgedwongen afgelast omdat ook veel leerkrachten de toegang tot de school werd ontzegd.

De Waalse onderwijsvakbond CSC heeft woensdagochtend een spontane actie gehouden aan het Sint-Franciscus van Assisi college in Tubize. Leerkrachten die wilden komen werken, werden aan de schoolpoorten tegengehouden en in de school zelf werd een complete ravage aangericht. De 600 leerlingen van de school kregen noodgedwongen een dag vakantie omdat het quasi onmogelijk was om op een normale manier te werken.

De directeur van de school heeft klacht neergelegd bij de politie omdat ook zijn kantoor helemaal op zijn kop gezet werd. “Ik was niet op de hoogte van een dergelijk misdrijf en het zou me verbazen moest het iemand zijn geweest die meedeed aan de actie vanochtend”, klinkt het bij vakbondsafgevaardigde Serge Demanet. “We zijn voor de poorten gebleven en de schoolsite was beveiligd. Enfin, het is misschien een kans voor de directeur om zijn bureau uit te mesten.”

De actie van het CSC moest een manier zijn om de leerkrachten te sensibiliseren over het feit dat een akkoord over de herberekening van de salarissen van arbeiders en bedienden in scholen van het vrij gesubsidieerd onderwijs maar niet uitgevoerd wordt.

Video: DH

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees