Eric Goens werkt aan nieuw seizoen ‘Die Huis’

Eric Goens werkt aan nieuw seizoen ‘Die Huis’

Eric Goens werkt aan een nieuw seizoen van ‘Die Huis’. Foto: ISOPIX

Er komt een tweede seizoen van ‘Die Huis’ in Zuid-Afrika. Dat heeft televisiemaker Eric Goens (48) zelf bevestigd. Wie er precies te gast zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.

Het televisieprogramma was twee jaar geleden voor het eerst te zien op Eén, toen nog onder de naam ‘Het Huis’. Eric Goens ontving er telkens 24 uur lang een bekende Vlaming in een droomvilla in Bertem.

Maar na twee seizoenen ruilde hij de landelijke Vlaamse gemeente in voor een nieuwe locatie in Wellington, een vallei aan de voet van de Groenberg in Zuid-Afrika, langs de oevers van de Kromme Rivier. Voortaan kwam het programma op antenne als ‘Die Huis’, met onder meer gasten als Josje Huisman, Kris Peeters en Sabine Hagedoren.

In tegenstelling tot de eerste twee seizoenen, lagen de kijkcijfers van de Zuid-Afrikaanse versie gemiddeld iets lager. Toch bevestigt Eric Goens dat er nu een vierde seizoen komt, opnieuw in Zuid-Afrika. Wie er precies te gast zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk.

(lees verder onder de foto)

Eric Goens werkt aan nieuw seizoen ‘Die Huis’
Onder meer weervrouw Sabine Hagedoren was afgelopen seizoen te gast in ‘Die Huis’. Foto: © VRT

Voorts komt er ook een tweede seizoen van Bargoens, het programma waarin enkele strijdvaardige Belgen van dichtbij gevolgd werden. Dat is verrassend, want de kijkcijfers van het eerste seizoen waren niet zoals gehoopt. Maker Eric Goens (48) was er “doodziek” van, zo vertelde hij in september nog aan onze krant. “Al die mensen die zeggen ‘ik wil dit niet zien’, dat doet pijn.” Maar de televisiemaker heeft nu toch opnieuw groen licht gekregen van de VRT.

Wanneer beide seizoenen te zien zullen zijn, is nog onduidelijk.

Eric Goens werkt aan nieuw seizoen ‘Die Huis’
Kijkers konden in ‘Bargoens’ onder meer de strijd van Pieter Aspe volgen, die het nog steeds moeilijk heeft met het verlies van zijn vrouw. Foto: © VRT 2017
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees