16-jarig meisje vermoordt haar oma met rattenvergif in brik sinaasappelsap “omdat ze haar geknepen had”

16-jarig meisje vermoordt haar oma met rattenvergif in brik sinaasappelsap “omdat ze haar geknepen had”

Foto: BELGAIMAGE © Ana del Castillo

Een 16-jarig meisje uit Aruba is veroordeeld voor de moord op haar grootmoeder. De tiener wilde haar familie de dood injagen door rattengif bij het sinaasappelsap te gooien. Haar tante en haar neef dronken ook van de vloeistof, maar kunnen het wel nog navertellen.

Toen de tiener bij haar oma thuis was, kregen de twee een discussie. Tijdens de ruzie kneep haar grootmoeder het meisje in haar arm. Omdat ze dat niet fijn vond, besloot ze haar oma “weg te halen”, zo biechtte ze later op. “Zodat ze me geen pijn meer kon doen.”

Om haar doel te bereiken koos ze een verschrikkelijke werkwijze. Ze nam rattenvergif uit de kelder en deed dat in een brik sinaasappelsap. Zowel haar oma, als haar tante, als haar neef dronken veelvuldig van de drank. Enkele weken later stierf de grootmoeder. “Dat haar tante en neef niet overleden zijn, komt niet omdat de verdachte hen hielp. Integendeel. Zij hebben geluk gehad”, zo staat er in het vonnis te lezen.

De rechter heeft het meisje nu, een jaar na de feiten, schuldig bevonden aan moord en tweemaal aan poging tot moord. Toch krijgt ze een milde straf. De tiener is veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie. Uit een analyse door een psycholoog blijkt immers dat het meisje onvoldoende in staat is om de consequenties van haar daden in te schatten. Daarom werd het meisje “verminderd toerekeningsvatbaar” geacht. Nu staan er haar verschillende sessies bij een jeugdpsychiater te wachten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees