Al 3640 inschrijvingen voor recordpoging “Grootste Quiz ter Wereld”

Al 3640 inschrijvingen voor recordpoging “Grootste Quiz ter Wereld”

Foto: vrt/ Damon De backer

Gent -

De organisatoren van de “Grootste Quiz ter Wereld” hebben al 3.640 inschrijvingen ontvangen voor hun wereldrecordpoging, die zaterdag wordt ondernomen. Het initiatief zamelt geld in voor Music For Life, maar wil ook het wereldrecord breken en de grootste quiz uit de geschiedenis worden. Of dat lukt is nog niet zeker. Het huidige wereldrecord werd dit jaar in India gevestigd, met 4.900 deelnemers. “We geloven er zeker nog in”, zegt organisator Steven Van Bont, “anders waren we er toch niet aan begonnen.”

De wereldrecordpoging vindt plaats in Flanders Expo, waar zo’n 6.400 mensen kunnen plaatsnemen. In totaal schreven zich op donderdag al 910 quizploegen in, goed voor 3.640 deelnemers. Indien die allemaal effectief aan de quiz deelnemen, is alvast een Europees record gevestigd. Om ook in het wereldrecordboek te komen, zijn nog 1.260 extra quizzers nodig.

De organisatie liet ondertussen nog twee wereldrecordpogingen officieel registreren. Zo trekken de aanwezigen zaterdag ook allemaal een fluohesje aan, om het huidig wereldrecord van 2.136 in het Japanse Kitakyushu te breken. Deelnemers zullen ook gelijktijdig een blikje open trekken, in een poging om het wereldrecord ‘gelijktijdig een blikje openen’ te breken, dat nu op 1.149 staat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees