Johnny Hallyday wordt met grote eer begraven, Macron spreekt op uitvaart

Johnny Hallyday wordt met grote eer begraven, Macron spreekt op uitvaart

Foto: Photo News

Frankrijk begraaft de Frans-Belgische rocker Johnny Hallyday zaterdag met grote eer. De rouwstoet gaat over de Champs Elysées en president Macron en zijn echtgenote wonen de uitvaartplechtigheid bij.

Het was een van de eerste vragen die rees, nadat zijn dood bekend was gemaakt: zou de politiek toestaan dat Johnny Hallyday met staatseer werd begraven? Want politiek en Hallyday, dat lag gevoelig. De rocker had zich iets te nadrukkelijk van zijn rechtse kant laten kennen, door bijna openlijk te flirten met Sarkozy. Links moest hem niet. Toen hij na de aanslag op het stripblad Charlie Hebdo toch ging optreden op een steunconcert, werd hem dat haast kwalijk genomen door links.

Maar zie, de (politieke) plooien zijn gladgestreken. Zopas heeft het Elysée, de officiële residentie van de Franse president, laten weten dat de president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte zullen deelnemen aan de “hommage populaire”, die georganiseerd wordt naar aanleiding van het overlijden van Johnny Hallyday.

Het is overeengekomen tussen de familie en de naasten van Johnny Hallyday en de president van de republiek, dat de rouwstoet zal vertrekken aan de Arc de Triomphe en dan via de Champs Elysées naar de Place de le Concorde zal trekken om te eindigen in de Madeleine-kerk voor een religieuze plechtigheid. De muzikanten van Johnny Hallyday zullen deze dienst opluisteren. Tijdens de dienst zal president Emmanuel Macron het woord nemen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees