voetbal3de amateurklasse - Joëll De SmetAvanti Stekene

“Op twee weken verleer je het scoren niet”

Stekene -

Avanti Stekene speelt zaterdag uit bij FC Lebbeke. Die ploeg begon geweldig aan het seizoen maar is ondertussen weggezakt en staat nog slechts twee puntjes voor Avanti.

“De laatste weken hebben ze behoorlijk wat punten laten liggen. Eén op twaalf is niet veel maar we moeten ons geen illusies maken: die ploeg heeft kwaliteit genoeg in huis”, zegt Joëll De Smet.

“Wij moeten trachten om in Lebbeke wat van de punten te recupereren die we verloren tegen Vlamertinge en Lede. In de match tegen Eppegem hadden we wat bonus opgebouwd maar die hebben we in de twee daaropvolgende weken helemaal weggegeven.”

“Het voetbal dat we brengen is zeker niet het probleem maar je moet de geboden kansen wel binnentrappen. Die spitsen doen dat ook niet opzettelijk. Tegen Eppegem scoren ze wel drie keer op korte tijd, in de twee weken daarna kunnen ze het scoren niet plots verleerd zijn.”

“Dinsdag is daar op training nog wel even over nagekaart en werd er naar oorzaken gezocht. Maar zoals zo vaak zijn in het voetbal de mogelijke antwoorden vrij beperkt. We moeten ook opletten dat we dit allemaal niet buiten proportie opblazen met het risico dat het bij die jongens in het kopje kruipt.”

“Sven De Pau en Maxim Laeremans zijn normaal terug fit. Of die bij de beloften of bij het eerste elftal spelen, weet ik nu absoluut nog niet maar dat zijn twee verdedigend ingestelde spelers. Vooraan was iedereen altijd al fit. Het maakt niet uit voor wie Rieno kiest in de aanvalslijn, de jongens die het vertrouwen krijgen zullen er zeker alles aan doen om de match te winnen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio