Luxueus pleziervaartje op de Noordzee? Dan ben je hier aan het juiste adres

Luxueus pleziervaartje op de Noordzee? Dan ben je hier aan het juiste adres

Michel De Vos bij zijn gloednieuwe taxiboot. “De reacties van passagiers zijn unaniem positief.” Foto: jve

Blankenberge -

Met de aankoop van de Sea Fox 2 investeerde het bedrijf Water Taxi van Michel De Vos (60) fors in de toekomst. De fonkelnieuwe ‘watertaxi’ is inzetbaar voor zowel pleziertochtjes als asverstrooiingen en kostte zo’n 400.000 euro. De hypermoderne boot biedt meer ruimte, comfort en luxe aan passagiers. “Er werd vijf maanden aan gebouwd”, aldus De Vos.

Het bedrijf ‘Water Taxi’ pakt uit met een fonkelnieuwe boot om zijn klanten in de watten te leggen. Voormalig schoenenverkoper en kapitein Michel De Vos (60) verkocht zijn vorige watertaxi en investeerde 400.000 euro in een gloednieuw exemplaar genaamd de ‘Sea Fox 2’, een Sargo type 36. Omdat het bedrijf steeds meer vraag krijgt naar asvertrooiingen op zee, bijvoorbeeld. Maar ook pleziertochtjes naar de Westerschelde of langs de Oostkust worden steeds populairder.

Lounge

“Op mijn vorige boot kon ik acht passagiers meenemen, nu zijn dat er twaalf”, zegt De Vos. “De Sea Fox 2 is luxueuzer, ruimer én hypermodern. Het gevaarte weegt maar liefst 8 ton en er werd een dikke vijf maanden aan gebouwd. In juni is men beginnen bouwen, op 15 november werd hij geleverd.”

De Sea Fox 2 vaart vanuit de jachthaven in Blankenberge en beschikt over een ruime cabine met de meest recente technologische snufjes. Achterin de boot is er een lounge met zitplaatsen, aan de boeg kunnen ook enkele passagiers genieten van een prachtig zicht. De boot heeft twee slaapkamers en een sanitair gedeelte. En er is een zwemponton.

Positieve reacties

“We hebben al een paar tochtjes achter de rug en de reacties zijn unaniem positief”, gaat De Vos verder. “De prijzen van ritten variëren volgens de wensen van de klant. Een pleziertochtje langs de kust van Blankenberge en Zeebrugge kan al vanaf 20 euro per persoon, een uitvaart op zee kan vanaf 320 euro. Daartussen ligt nog een waaier aan mogelijkheden. Van wakeboarden en een zeehondenexcursie tot een tocht naar het windmolenpark op de Thortonbank: er zijn weinig zaken die we niet doen.”

Met zijn nieuwe boot wil De Vos zijn bedrijf verder laten groeien. In juli 2015 sloot de bekende schoenenverkoper zijn winkel. Omdat varen zijn passie was, maakte hij van zijn hobby zijn beroep. “Ik wil me actief bezighouden”, besluit hij. “Ik word er zeker niet rijk van, maar al mijn kosten zijn gedekt. We varen 365 dagen per jaar: in de winter gemiddeld zo’n twee tochten per week, in de zomer draaien we elke dag op volle toeren. En er zit zeker nog meer potentieel in onze diensten.”

Op 16 en 17 december wordt de Sea Fox 2 feestelijk ingezegend. www.water-taxi.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees