MotorcrossMCLBOpen Eindejaarscross Stekene

Willy Aper: “Omloop in Stekene volledig hertekend”

Willy Aper: “Omloop in Stekene volledig hertekend”

MCLB-voorzitter Willy Aper blikt tevreden terug. Foto: ive

Stekene -

Met de open eindejaarscross in Stekene-Nieuwdorp valt zondag definitief het doek over het motorcrossjaar 2017.

De organisatie is ook dit jaar in handen van het MX Team Verhulst uit Wachtebeke onder auspiciën van de MCLB-federatie, waar voorzitter Willy Aper tevreden terugblikt op het voorbije seizoen.

“Met iets meer dan zeshonderd aangesloten rijders bij MCLB en VJMO kenden we alweer een recordjaar. In het voorjaar speelde de droogte een aantal organisatoren parten. Dat leidde op een bepaald moment tot enig protest van de crossers, die het niet meer zagen zitten om in een stofwolk te moeten rijden. Daar hebben we zeker lessen uit getrokken”, zegt de voorzitter.

“We zullen in de toekomst samen met de organisatoren nog beter toekijken op de omlopen, vooral in geval van droogte.”

“In 2018 staan opnieuw vijfendertig wedstrijddagen op de kalender. Van begin maart tot eind oktober staat er wekelijks een motorcross op het menu. We maken er binnen onze federatie trouwens een erezaak van om een strak tijdschema aan te houden. Elke zondag tussen de twintig en zesentwintig reeksen laten starten, vraagt een grote discipline.”

Wie er zondag in Stekene aan het langste eind zal trekken is nog koffiedik kijken. In tegenstelling tot vorige jaren werd er ditmaal niet gewerkt met online voorinschrijvingen. Wouter Van Massenhoven, die vorig jaar de verrassende dubbelwinnaar werd voor Dylan Verleysen en Jilani Cambré, liet zijn komst wel al weten.

In de MX2-klasse ging de zege vorig jaar dan weer naar vice-wereldkampioene bij de vrouwen Nancy van de Ven.

De wedstrijden starten zondag om 10.15 uur en eindigen omstreeks 16 uur. “Het circuit werd volledig hertekend en voorzien van drie springbergen, twee putten en een kombocht”, weet Willy Aper nog.

De toegangsprijs bedraagt 13 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio