Voetbal1ste provinciale - Jurgen Van HerrewegheSK Lochristi

“Twaalfde man is heel belangrijk”

Lochristi -

De Begoniaploeg stuntte op het veld van Eendracht Zele, maar kon er vorige week geen positief vervolg aan breien in Drongen. “Het is wat het is. De omstandigheden waren verre van ideaal, maar daar moet men niet over zeuren. Voetbal is een wintersport”, zegt trainer Jurgen Van Herreweghe.

Zondag meldt Zottegem zich in Lochristi. “Ze zijn bijna even wispelturig als wij. Ook zij pronken met een driepunter tegen Zele. Zottegem is een ploeg die over een twaalfde man beschikt waarvan vele ploegen enkel kunnen dromen. De vocale steun, van begin tot einde, betekent ook dat je met die ploeg nooit klaar bent. Ze wonnen op het veld van leider KVV Zelzate en dat wil wat zeggen.”

SK Lochristi is synoniem voor ambitie. Vorig seizoen betekende een sterke tweede ronde, periodekampioen met 23 op 30, de springplank naar de eindronde. Bij het aansnijden van de slotwedstrijd van de eerste ronde heeft de ploeg van voorzitter Valére Van Laere 19 punten.

“Cijfermatig is het niet slecht, maar er overheerst een gevoel dat er veel meer in zat. Morsen met kansen breekt altijd zuur op. Het is stilaan een afgezaagd lied, maar het blijft wel de kern van de zaak. Scoren is het belangrijkste in voetbal. Dat je mooie patronen op de grasmat tekent, verbleekt snel wanneer men het puntenaantal niet aandikt. Er zijn verzachtende omstandigheden, veel blessures, maar daar kun je niet blijven over zeuren. We moeten het doen met de beschikbare pionnen.”

“Winnen van Zottegem zou een geweldige opsteker zijn naar de derby tegen Hogerop Kalken toe. In die match hebben we nog wat recht te zetten.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio